Home > Wat zijn Bafang ebike motoren

Wat zijn Bafang ebike motoren

Het is niet heel onwaarschijnlijk dat je niet eerder van Bafang hebt gehoord. Bafang is een Chinees merk van ebike motoren. Zij hebben al een jarenlange ervaring in het ontwikkelen en maken van elektrische motoren voor ebike fietsen.

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

Ombouwsets met Bafang

Er zijn tegenwoordig al een aantal elektrische fiets ombouwsets van Bafang die worden gebruikt om van een gewone fiets een elektrische fiets te maken. Deze sets kun je bij bijvoorbeeld ebikesets.nl bestellen en zijn helemaal ingericht om van jouw fiets een stabiele elektrische fiets te maken. Hierin zijn verschillende types mogelijk zoals bijvoorbeeld een ombouwset elektrische fiets voorwielmotor. Maar ook een ombouwset voor de middenmotor of de achterwielmotor.

De voorwielmotoren van Bafang

Door het ontwikkelen en later ook het produceren is een voorwielmotor van Bafang bekend geworden. Inmiddels worden er niet veel voorwielmotoren meer gebruikt omdat er vaker gekozen wordt voor de middenmotor. Toch zijn er nog steeds een aantal fietsen die een voorwielmotor nodig hebben.

De Bafang middenmotor

De meeste fietsen die op dit moment als elektrische fiets verkocht worden maken gebruik van een middenmotor. Dit is vooral gedaan zodat het gewicht meer in het midden van de fiets ligt en deze daardoor in balans blijft. We kunnen van de middenmotor van Bafang zeggen dat deze zich mag meten met de bekendere merken die er zijn. Ze doen echt niet voor elkaar onder.

Bafang heeft in de middenmotoren voor een ebike twee versies. Dit zijn de M300 motor die is voorzien van een rotatiesensor en de M420 motor die is voorzien van een rotatiesensor maar ook een trapkrachtsensor.

Een grote accu met veel vermogen

Het grote vermogen wat de Bafang middenmotor heeft onderscheid deze motor van andere merken. Deze middenmotor heeft een capaciteit van 750 Wh. De meeste middenmotoren hebben een capaciteit van 400 Wh. Het is echter wel zo dat je dat even moet aangeven zodat ze er rekening mee kunnen houden dat er niet de standaard accu op bevestigd moet worden. Wil je voor een middenmotor ombouwset gaan, dan kies je voor het complete plaatje.

Waarom zijn deze fietsen zo populair

Juist omdat deze fietsen een hele goede prijs/kwaliteit verhouding zijn ze zo populair. Ook de kracht van de motor van de motor heeft daarmee te maken. Er zijn een aantal merken fietsen met Bafang motor die het meest populair zijn. Dit zijn onder andere de Cortina en de Gazelle.

De conclusie

De conclusie is dat Bafang een merk is wat eigenlijk een beetje onder is gesneeuwd door de merken van de grotere en bekendere ebikes. Heb je eenmaal een fiets met een Bafang motor geprobeerd dan zal je merken dat je niet anders meer wilt.

Tags: E-bike | Fiets

overige berichten

De voordelen van een elektrische fiets

De voordelen van een elektrische fiets

Met de stijgende populariteit van elektrische voertuigen, is het geen verrassing dat elektrische fietsen steeds meer terrein winnen in de fietsindustrie. Elektrische fietsen bieden een alternatieve en milieuvriendelijke manier van transport die zowel voordelig is voor...

route’s

Over de maasterrassen bij Beesel

Deze route wordt aangeboden door Routebureau Nederland Titel: Over de maasterrassen bij Beesel Start- en eindpunt: Terras Maashof, Ouddorp 14 in Beesel Pauzeplaats na 19 km: Café De Bosrand, Bosstraat 100 in Swalmen Afstand: 31 km...

Rondom het Beuven

Deze fietsroute "Rondom het Beuven"wordt aangeboden door Routebureau Nederland Titel: Rondom het Beuven Start- en eindpunt: Het Blank Water, Brugstraat 9 in Someren Eind Pauzeplaats na 19 km: Golfbaan De Swinkelsche, Maarheezerdijk 10 in Someren...

Langs de beken van het Leudal

Deze route wordt aangeboden door Routebureau Nederland Titel: Langs de beken van het Leudal Start- en eindpunt: Café Den Hook, Dorpstraat 71 in Heythuysen  Pauzeplaats na 19 km: Café Lot, Kerkstraat 1 in Nunhem Afstand: 31 km...