Home > Noord-Hollandpad E11

Noord-Hollandpad E11

Het Noord-Hollandpad wordt aangeboden door de Provincie Noord-Holland

Het Noord-Hollandpad is een gemarkeerde lange- afstand-wandelroute (circa 270 kilometer) van Wieringen of Texel naar het Gooi. De route loopt over slingerende dijken, langs kaarsrechte kanalen, over boerenland, hekjes met en zonder overstapjes, rustige landwegen, voet- en fietspaden. Tijdens deze wandeling maakt u kennis met Hollandse luchten, wisselende vergezichten, kleurige bollenvelden in het voorjaar en de alom aanwezige natuur, waar u vaak alleen maar wandelend kunt komen.

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

Etappe 11 (Ouderkerk a/d Amstel-Abcoude) van het Noord-Hollandpad
Startpunt: Routepaneel in de infokast bij Boerderij Elsenhove, Bankrasweg 1 in Ouderkerk a/d Amstel
Eindpunt: NS-station Abcoude
Afstand: 24 km
Gps-navigatie: Klik hier om deze route te downloaden naar gpx

printbare routebeschrijving downloaden

Langs Amstel en Angstel, Waver en Winkel
Startpunt van deze etappe is speelboerderij Elsenhove, met zijn parkeer-, eet-, drinkmogelijkheden. Ten zuiden van Amstelveen voert de tocht door de open Bovenkerkerpolder. Via de onverharde Middenweg en een weilandpad langs een vroegere molengang wandelt u terug naar de breed kronkelende Amstel. Onder Nes neemt u het pontje naar de overkant van de Amstel. Dan verder langs de bochtige Waver en twee in het groen verscholen forten uit de Stelling van Amsterdam naar de Stokkelaarsbrug. Een pleisterplaats in lente en zomer. Vervolgens een doortocht over Stichts gebied naar eindpunt Abcoude en zijn eet- en drinkgelegenheden, bus- en treinhaltes. Onderweg loopt u langs de Winkel en de Angstel. Met vergezichten over de groene wildernis van natuurreservaat Botshol, uitgeveende plassen als die van Vinkeveen en nog eens twee forten uit de oude kringstelling, Fort aan de Winkel en Fort Abcoude.

Let op: Alternatieve route tijdens het broedseizoen (15 maart – 15 juni)
Tijdens het broedseizoen zijn veel natuurgebieden gesloten en dient u te kiezen voor de alternatieve route(s) (onderdeel van de routebeschrijving, zie link hierboven).

Deze route kan ook in tegengestelde richting worden gelopen. De bijbehorende routebeschrijving vindt u op de website van het Noord-Hollandpad. Hier kunt u ook het gehele GPS-track van alle etappes (inclusief alternatieve routes i.v.m. het broedseizoen) downloaden.