Home > Noord-Hollandpad E10

Noord-Hollandpad E10

Het Noord-Hollandpad wordt aangeboden door de Provincie Noord-Holland

Het Noord-Hollandpad is een gemarkeerde lange- afstand-wandelroute (circa 270 kilometer) van Wieringen of Texel naar het Gooi. De route loopt over slingerende dijken, langs kaarsrechte kanalen, over boerenland, hekjes met en zonder overstapjes, rustige landwegen, voet- en fietspaden. Tijdens deze wandeling maakt u kennis met Hollandse luchten, wisselende vergezichten, kleurige bollenvelden in het voorjaar en de alom aanwezige natuur, waar u vaak alleen maar wandelend kunt komen.

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

Etappe 10 (Halfweg-Ouderkerk a/d Amstel) van het Noord-Hollandpad
Startpunt: Museum Stoomgemaal, Haarlemmermeerstraat 17 in Halfweg
Eindpunt: Routepaneel in de infokast bij Boerderij Elsenhove, Bankrasweg 1 in Ouderkerk a/d Amstel
Afstand: 22 km
Gps-navigatie: Klik hier om deze route te downloaden naar gpx

printbare routebeschrijving downloaden

Door groene longen en lobben van de hoofdstad
Na de razend drukke landengte van Halfweg krijgen wandelaars rust op de grasdijk langs de ringvaart van de Haarlemmermeer.De route loopt via de groene randen van het pas aangelegde Lutkemeerpark en de stadsdelen Osdorp & Slotervaart. Na het oude dorpje Sloten en zijn beeldbepalende molen belandt u in de oeverlanden van de Nieuwe Meer. In de zomerweekenden kunt u hier met een pontje naar het voetpadenrijke Amsterdamse Bos overvaren (gemarkeerde variant). Zo niet dan vervolgt u de hoofdroute over het fietspad op de noordoever. Deze route gaat verder via de Schinkelsluizen richting Kalfjeslaan, de aloude flaneerboulevard van Amsterdammers en Amstelveners. Vlak voor de Amstel duikt de route het verrassende natuur- en recreatiegebied Middelpolder in. Over halfverharde voetpaden, geasfalteerde fietspaden en landweggetjes of onverharde ‘voetsporen’ door weilanden – alleen toegankelijk buiten broedseizoen. Na enkele slaloms door de Middelpolder eindigt de route bij de speelboerderij in het heempark Elsenhove, groene oase tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel.

Let op: Alternatieve route tijdens het broedseizoen (15 maart – 15 juni)
Tijdens het broedseizoen zijn veel natuurgebieden gesloten en dient u te kiezen voor de alternatieve route(s) (onderdeel van de routebeschrijving, zie link hierboven).

Deze route kan ook in tegengestelde richting worden gelopen. De bijbehorende routebeschrijving vindt u op de website van het Noord-Hollandpad. Hier kunt u ook het gehele GPS-track van alle etappes (inclusief alternatieve routes i.v.m. het broedseizoen) downloaden.