Home > Noord-Hollandpad E07

Noord-Hollandpad E07

Het Noord-Hollandpad wordt aangeboden door de Provincie Noord-Holland

Het Noord-Hollandpad is een gemarkeerde lange- afstand-wandelroute (circa 270 kilometer) van Wieringen of Texel naar het Gooi. De route loopt over slingerende dijken, langs kaarsrechte kanalen, over boerenland, hekjes met en zonder overstapjes, rustige landwegen, voet- en fietspaden. Tijdens deze wandeling maakt u kennis met Hollandse luchten, wisselende vergezichten, kleurige bollenvelden in het voorjaar en de alom aanwezige natuur, waar u vaak alleen maar wandelend kunt komen.

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

Etappe 07 (Obdam-Driehuizen) van het Noord-Hollandpad
Startpunt: NS-station Obdam
Eindpunt: Kruising Oostdijk-Driehuizerweg in Driehuizen, bij het infopaneel Noord-Hollandpad
Afstand: 19 km
Gps-navigatie: Klik hier om deze route te downloaden naar gpx

printbare routebeschrijving downloaden

Wandelen door dorpen en droogmakerijen
Laag Holland te voet. Deze wandeling gaat langs slingerende sloten, strakke vaarten, over oude kerkepaden dwars door veenweiden of over ringdijken van de polders. Windmolenland in optima forma met sfeervolle en historierijke dorpen als Schermerhorn, Grootschermer en Graft. Grillige waterlopen en kavels in de Mijzen- en eilandspolder contrasteren sterk met de strakke kavels van 17e eeuwse droogmakerijen als de Wogmeer, Heerhugowaard en het UNESCO Werelderfgoed de Beemster. Een traag organische gegroeid landschap met hoge natuurwaarden versus een snel, mensgemaakt, rationeel landschap. De route start bij het NS station van Obdam. Daar vindt u ook het informatiepaneel over deze etappe.

Let op: Alternatieve route tijdens het broedseizoen (15 maart – 15 juni)
Tijdens het broedseizoen zijn veel natuurgebieden gesloten en dient u te kiezen voor de alternatieve route(s) (onderdeel van de routebeschrijving, zie link hierboven).

Deze route kan ook in tegengestelde richting worden gelopen. De bijbehorende routebeschrijving vindt u op de website van het Noord-Hollandpad. Hier kunt u ook het gehele GPS-track van alle etappes (inclusief alternatieve routes i.v.m. het broedseizoen) downloaden.

Klik hier voor de website van het Noord-Hollandpad