Home > Noord-Hollandpad E06

Noord-Hollandpad E06

Het Noord-Hollandpad wordt aangeboden door de Provincie Noord-Holland

Het Noord-Hollandpad is een gemarkeerde lange- afstand-wandelroute (circa 270 kilometer) van Wieringen of Texel naar het Gooi. De route loopt over slingerende dijken, langs kaarsrechte kanalen, over boerenland, hekjes met en zonder overstapjes, rustige landwegen, voet- en fietspaden. Tijdens deze wandeling maakt u kennis met Hollandse luchten, wisselende vergezichten, kleurige bollenvelden in het voorjaar en de alom aanwezige natuur, waar u vaak alleen maar wandelend kunt komen.

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

Etappe 06 (Kolhorn-Obdam) van het Noord-Hollandpad
Startpunt: Infopaneel Noord-Hollandpad op Westfriese Dijk in Kolhorn
Eindpunt: NS-station Obdam
Afstand: 21 km
Gps-navigatie: Klik hier om deze route te downloaden naar gpx

printbare routebeschrijving downloaden

Wandelen langs weilanden en windmolens
Een afwisselende route door de binnenlanden van Westfriesland. Vanaf Kolhorn en zijn Westfriese Omringdijk naar het lintdorp Obdam over deels onverharde kaden en dijken van bochtige veenriviertjes en rechte kanalen, van oude veenpolders en kleiïge droogmakerijen. Eerst wandelt u langs de Kromme Gouw, verderop rechtgetrokken en verbreed als Kanaal Alkmaar – Kolhorn.
Via de Groenedijk naar de Plempdijk, de westelijke ringdijk van de in 1635 drooggemaakte Berkmeer. Kassen en bollenvelden rukken hier op maar weianden en windmolens houden de overhand, evenals het licht – lucht – ruimte gevoel.

Let op: Alternatieve route tijdens het broedseizoen (15 maart – 15 juni)
Tijdens het broedseizoen zijn veel natuurgebieden gesloten en dient u te kiezen voor de alternatieve route(s) (onderdeel van de routebeschrijving, zie link hierboven).

Deze route kan ook in tegengestelde richting worden gelopen. De bijbehorende routebeschrijving vindt u op de website van het Noord-Hollandpad. Hier kunt u ook het gehele GPS-track van alle etappes (inclusief alternatieve routes i.v.m. het broedseizoen) downloaden.