Home > Turfstekers route

Turfstekers route

Deze route wordt aangeboden door Routebureau Nederland

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

Titel: Turfstekers route
Start- en eindpunt:
Theetuin, Schenkerij & Lunchwei De Turfstaeker, Schepengraaf 19 in Ospel
Pauzeplaats na 10,5 km: Betsie's Hof, Bosweg 8 in Asten-Heusden
Afstand: 34 km
Markering/beschrijving: Dit is een beschreven route; klik voor de complete routebeschrijving op de link onderaan
Gps-navigatie: Klik hier om deze route te downloaden naar gpx

Een fietsroute rondom de Groote Peel die heel toepasselijk begint bij Theetuin De Turfstaeker. Je fietst door het boerenland dat ooit een ruig hoogveengebied was. Hier verrichtten de turfstekers lange tijd hun arbeid onder zware omstandigheden. Onderweg kun je stoppen bij Betsie's Hof, waar je streekproducten kunt krijgen die zijn bereid op de wijze zoals dat gebeurde in de tijd van de turfstekers.

printbare routebeschrijving downloaden

Theetuin, Schenkerij & Lunchwei De Turfstaeker
De Turfstaeker ligt op steenworp afstand van Nationaal Park de Groote Peel. De theetuin ademt een landelijke sfeer. Je hebt het idee dat je in en tussen de weilanden zit. Ga je eropuit en ben je toe aan een moment van rust? Dan ben je welkom in Theetuin de Turfstaeker. Je kunt hier genieten van een goede kop koffie/thee maar tevens van een sandwich, lunch of High Tea (deze laatste twee wel op afspraak). De Turfstaeker is de ideale pleisterplaats voor wandelaars, fietsers, ruiters en menners.

Bestie's Hof
De winkel van Betsie's Hof is geopend op zaterdag van 10 tot 16 uur. Bezoek kan alléén op afspraak. Bij voorkeur een dag van tevoren telefonisch reserveren (zondags gesloten). Betsie's Hof beschikt over een automaat waar je 24 uur per dag terecht kunt voor dagverse scharreleieren, diverse producten en kadomandjes.