Home > Langs de parels van Heuvelrug en Eemvallei

Langs de parels van Heuvelrug en Eemvallei

Deze route wordt aangeboden door Bungalowpark 't Eekhoornnest

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

Titel: Langs de parels van Heuvelrug en Eemvallei
Start- en eindpunt: Bungalowpark 't Eekhoornnest, Birkstraat 118-b in Soest
Afstand: 53,6 km; de route is in te korten tot 24,5 km.
Markering/beschrijving: Dit is een beschreven route; klik voor de complete routebeschrijvingen op de link onderaan (beschikbaar in twee rijrichtingen).
Gps-navigatie: Klik hier om deze route te downloaden naar gpx

Deze fietsroute is het visitekaartje van de regio rond Soest: een nog onontdekt gebied in het midden van Nederland met veel variatie. De indrukwekkende Lange Duinen, de statige bossen van de Utrechtse Heuvelrug en de weidse vergezichten van de Eempolder, je komt het allemaal tegen. Voor je gevoel ga je terug in de tijd als je over de Dorpsstraat van Lage Vuursche of langs de oude haven van Spakenburg fietst. En heb je geen zin om alles te fietsen, neem dan de fietsboot over de Eem en geniet van het landschap dat stil aan je voorbij trekt. Ook de verkorte route door het Baarnse Bos en langs Paleis Soestdijk is het fietsen meer dan waard!

Praktische informatie
Fietsboot: Wie een deel van de tocht per boot wil afleggen, kan de fietsboot over de Eem nemen. Deze vaart van 15 april t/m 15 oktober tussen Amersfoort en Spakenburg. Onderweg legt de fietsboot aan bij Soest, Baarn en Eemdijk. Kijk voor tarieven, tijden en overige informatie op www.eemlijn.nl.
Autoveer Eemdijk-Eemnes: Tijdens de route steek je de rivier de Eem over. Let er op dat het veer Eemdijk-Eemnes op zondagen en tijdens de maanden november t/m februari niet in de vaart is. Een alternatieve route is beschreven. De oversteek kost € 0,70 voor één persoon met fiets. Ga voor meer informatie naar www.voetveren.nl

Routebeschrijving 1: Via Lage Vuursche naar Spakenburg (inclusief verkorte route via Het Baarnse Bos en Soest)printbare routebeschrijving downloaden

Routebeschrijving 2 (omgekeerde rijrichting): Via Spakenburg naar Lage Vuursche (verkorten van deze route kan door gebruik te maken van de fietsboot)
printbare routebeschrijving downloaden