Home > Amerongse bos en uiterwaarden

Amerongse bos en uiterwaarden

Deze route is ontwikkeld door Het Utrechts Landschap

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

Titel: Amerongse bos en uiterwaarden
Start- en eindpunt: Informatiecentrum Tabaksschuur, Veenseweg 8 in Amerongen (parkeren bij sportcomplex de Burgwal, Veenseweg 1 in Amerongen)
Afstand: 6,3 km
Markering/beschrijving: Volg de blauwe markeringen; de route is in te korten tot 3,4 km, volg in dat geval de rode paaltjes. Klik voor de complete routebrochure op de link onderaan.
Gps-navigatie: Klik hier om deze route te downloaden naar gpx

Let op: Deze wandeling is niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen.

Fietsvakantie Nederland en op zoek naar leuke fietsroute? In de buurt van Amerongen kan je heerlijk fietsen. Maar de wandelroute van het Utrechts Landschap is ook mooi!
Het Amerongse Bos bestaat uit loof- en naaldbomen van verschillende leeftijden. Een heerlijke plek om een lange en afwisselende wandeling te maken. De ondergroei is weelderig met struiken en kruiden. Op de grond ligt een flinke hoeveelheid dood hout. Deze variatie zorgt voor een rijk dieren- en plantenleven. In oude holle bomen brengen vleermuizen, spechten en boommarters hun jongen groot. Aan de zuidkant van het Amerongse Bos ontmoeten twee grootheden elkaar: de Utrechtse Heuvelrug en de Nederrijn. Een groter contrast is nauwelijks denkbaar. De heuvelrug is hoog en droog. De rivier is nat en voortdurend in beweging. Deze combinatie trekt diverse planten en dieren aan.

Bron tekst: Stichting Het Utrechts Landschap