Home > In het spoor van de Giro en de Tour

In het spoor van de Giro en de Tour

Deze route is ontwikkeld door Routebureau Zeeland

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

Titel: In het spoor van de Giro en de Tour
Start- en eindpunt: Fietsknooppunt 75 in Renesse
Afstand: 50 km
Markering/beschrijving: Dit is een route over het fietsknooppuntennetwerk. Klik voor de complete beschrijving op de link onderaan.
Gps-navigatie: Klik hier om deze route te downloaden naar gpx

De eerste Nederlandse Tourwinnaar ooit, Jan Janssen, reed zich op de laatste dag van de Tour in 1968 in het geel. Tijdens een tijdrit nog wel, terwijl dat zeer zeker niet het sterke punt was van de coureur die vooral bekend stond als iemand die het moest hebben van een beestachtig doorzettingsvermogen. Na zijn wielercarrière bleef begon hij een succesvol eigen fietsenmerk.
Dit is een van de langere routes uit dit boekje 'De Ronde van Zeeland'. Zoiets zou een renner als Janssen zeker aanspreken. Bovendien herbergt de route in de duinen van Renesse een klim én afdaling van maar liefst 10%. De gehele tocht vindt plaats op Schouwen-Duiveland. Oorspronkelijk bestond dit gebied uit twee eilanden, Schouwen en Duiveland die door verzanding van het water ertussen aan elkaar groeiden en werden ingepolderd. De route brengt je onder andere langs dorpen als Renesse, Burgh-Haamstede, Koudekerke, Noordgouwe, Zonnemaire, Brouwershaven en Scharendijke.

printbare routebeschrijving downloaden