Home > Radiostilte in Midden-Drenthe

Radiostilte in Midden-Drenthe

Deze route wordt aangeboden door Vakantiepark Het Timmerholt

Titel:
Radiostilte in Midden-Drenthe
Start- en eindpunt:
Vakantiepark Het Timmerholt, Gagelmaat 4 in Westerbork
Afstand: 24 km; de route kan op twee punten worden uitgebreid met 2 en/of 5 km (zie routebeschrijving)
Beschrijving/markering: Dit is een route over het fietsknooppuntennetwerk. Klik voor de beschrijving op de link onderaan.
Gps-navigatie: Klik hier om deze route te downloaden naar gpx

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

In het hart van Drenthe vind je uitgestrekte boswachterijen en ruige natuurgebieden waar het nog echt stil kan zijn. Je vertrekt vanaf Vakantiepark Het Timmerholt, passeert het Oranjekanaal en voor je het weet bevind je je in een weids niemandsland waar alleen Schotse Hooglanders en Drentse Heideschapen je reisgenoot zijn. Zelfs je mobiel moet uit omdat je de stiltezone rondom de radiosterrenwacht betreedt. De route voert door het indrukwekkende voormalig Kamp Westerbork en langs het bijbehorende herinneringscentrum. Op de terugweg rijd je door het dorp Zwiggelte en is het nog maar een kort stukje via de Westerborkerstroom naar het beginpunt, Vakantiepark Het Timmerholt.

Route volgens de fietsknooppunten
Bij de hoofdingang van Vakantiepark Het Timmerholt (met je rug naar de receptie) ga je rechtsaf en pik je route naar knp. 52 op. Vervolgens 58 – 3 – 5 – 11 – 52.
Tot slot volg je knp. 55 tot je weer bij het beginpunt bent.
Het laatste deel (vanaf knp. 11) overlapt met het begin van de route en kan iets worden ingekort. Zie de routebeschrijving.

printbare routebeschrijving downloaden