Home > Kinderpret in Salland

Kinderpret in Salland

Deze route is ontwikkeld het Sallands Bureau voor Toerisme

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

Titel: Kinderpret in Salland
Start- en eindpunt: Restaurant-Zalen De Veldhoek, Lemelerveldseweg 37 in Heino
Afstand: 28 km (door een aantal uitstapjes van de route kan de afstand oplopen tot ongeveer 32 km)
Markering/beschrijving: Deze route volgt voornamelijk het fietsknooppuntennetwerk; klik voor de complete routebeschrijving met achtergrondinformatie op onderstaande link.
Gps-navigatie: Klik hier om deze route te downloaden naar gpx

Tijdens deze fietsroute door het mooie Sallandse landschap kom je langs een aantal leuke en interessante attracties en bezienswaardigheden. Speciaal leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen! 

Routebeschrijving
Aan de overkant van de weg bij de Veldhoek zie je Aver Heino. Hier kun je een bezoek brengen aan het koeienhotel of lekker spelen op de waterspeelplaats. Om met de route te beginnen ga je (als je met de rug naar de Veldhoek staat) linksaf. Op de kruising linksaf tot je bij knp. 3 komt.
Volg: A-3- 2-70-20-33-B-33
Bij knp. 33 even linksaf. Na ± 1 km aan de rechterkant Paardenmelkerij ‘t Schanebroek. Na het bezoek aan de Paardenmelkerij weer terugfietsen naar knp. 33.
Volg: 33-C-29-73-27-19-D-18
Na knp. 19 eerst knp. 18 volgen, maar na camping Krieghuusbelten einde weg linksaf de Raarhoeksweg op. Op de viersprong zie je de Flierefluiter, met binnen- en buitenspeeltuin en kinderboerderij. Hier rechtsaf richting knp. 26.
Volg: E-26
Voor een bezoek aan de Knapenvelder ga je bij knp. 26 linksaf richting knp 49. Aan het eind van het fietspad rechtsaf de Knapenveldsweg op. Weg volgen tot de Knapenvelder. Na het bezoek aan de Knapenvelder terugfietsen richting knp. 26
Volg: F-26-18-3
Na knp. 18 eerst knp3. volgen, maar op de kruising met de Lemelerveldseweg ga je linksaf, doorfietsen tot je weer op het beginpunt bent. 

printbare routebeschrijving downloaden