Home > Donderberg en Doornse Kaap

Donderberg en Doornse Kaap

Deze route is ontwikkeld door VVV Heuvelrug

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

Afstand: 11 km
Startpunt: ‘De Donderberg’ aan de Rijksstraatweg in Leersum
Eindpunt: Het Cultuurhuis in Doorn, Kerkplein 2

Markering
Deze route maakt gebruik van het wandelroutenetwerk in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Let op: Er wordt ook regelmatig van het netwerk afgeweken. Zie de routebeschrijving in de brochure die u hieronder kunt downloaden.

Deze stevige tocht van Leersum naar Doorn volgt de Utrechtse Heuvelrug van oost naar west. Onderweg beklimt u achtereenvolgens de Donderberg, de Darthuizerberg, de Ruiterberg en de Doornse Kaap. Een niet geringe prestatie! Op de flank van de Darthuizerberg zult u de kuiten goed voelen, het gaat er flink omhoog! In de route pikt u ook nog even de 25 meter hoge toren op de Doornse Kaap mee. De trappen brengen u op bijna +80 meter NAP. De boswandeling gaat vrijwel alleen over onverharde wegen en paden. Pas na de zandvlakte bij de Helenaheuvel gaat het omlaag naar het dal bij Doorn.

Downloaden voor GPS-navigatie
Doordat deze route vrijwel helemaal over onverharde paden voert, adviseren wij u nog geen gebruik te maken van de optie 'Deze route downloaden naar gpx' in het menu hiernaast. Het gpx-bestand bevat nog te veel onnauwkeurigheden. Excuses voor het ongemak.

Download hier de routebrochure
Ga naar de website van VVV Heuvelrug