Home > Van Jonkheer tot Keizer

Van Jonkheer tot Keizer

Deze route is ontwikkeld door VVV Heuvelrug

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

Afstand: 45 km
Start- en eindpunt: Station Driebergen-Zeist

Markering
Deze route maakt voor het grootste deel gebruik van het fietsknooppuntennetwerk, waarbij u van knooppunt naar knooppunt rijdt. Let op: Er wordt ook regelmatig afgeweken van de knooppunten (zie beschrijving in de routebrochure die u hieronder kunt downloaden).

Aan de zuidrand van de Utrechtse Heuvelrug is het goed wonen. Vanaf de 18e eeuw heet de streek ‘Stichtse Lustwarande’. Sticht is de oude naam voor Utrecht, lust staat voor plezier en warande voor jachtgebied. Graven, jonkheren en welgestelde particulieren lieten op de overgang van hoog naar laag een huis of buitenplaats bouwen. Veelal met imposante parkbossen en tuinen in de Engelse landschapsstijl. U kunt het zelf zien vanaf de lange Langbroekerdijk, in Amerongen en bij Leersum. In Huis Doorn heeft zelfs even de Duitse Keizer gewoond. De route verveelt geen moment. De rijke bebouwing wordt telkens afgewisseld door bosjes, lanen, boerenland en prachtige tuinen

Let op
In de te downloaden routebrochure ontbreekt een stukje routebeschrijving vanaf knooppunt 8 vlak voor Doorn. U kunt op 2 manieren de route afmaken:
Optie 1: Volg de route d.m.v. de kaart in de routebrochure
Optie 2: Volg knooppunt 5; bij knooppunt 5 rechtdoor aanhouden (Arnhemsebovenweg); volg knooppunt 79; ga bij knooppunt 79 linksaf en na het spoor rechtsaf.

Download hier de routebrochure
Ga naar de website van VVV Heuvelrug