Home > De Gasterse Duinen

De Gasterse Duinen

Start- en eindpunt: Parkeerplaats ten noorden van de weg Gasteren-Oudemolen.
Lengte wandelroute: circa 5 km Benodigde tijd: 2 à 21/2 uur
Honden: Niet toegestaan in de Gasterse Duinen vanwege de schapen en runderen.
Openbaar vervoer: Vanaf de NS-stations Assen of Groningen Arriva lijn 58 (alleen op werkdagen), uitstappen in Gasteren; daarna circa 1 km naar startpunt. Ook kunt u in Assen een treintaxi nemen.
Bijzonderheden: Hunebed, landgoed.

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

1 > Vanaf de parkeerplaats gaat u niet via het rooster meteen het veld op richting hunebed, maar loopt u een stukje linksaf in de richting van de weg. Daar begint de paaltjeswandeling van ‘Het Drentse Landschap’. We volgen deze route tijdens het eerste deel van de wandeling.
2 > Op de heuvel houdt u links aan. Blijf de paaltjesroute volgen.
3 > Op de driesprong midden op het veld verlaat u de paaltjesroute door hier rechtdoor te gaan. Na het rooster links aanhouden.
4 > U volgt het brede zandpad en neemt het tweede pad rechts. Dit pad volgt de rand van het beekdal van de Drentsche Aa.
5 > Waar het pad het bosje in gaat, neemt u het karrenspoor rechtsaf het veldje over. Ga aan de overkant van het veldje linksaf.
6 > Bij het hek gaat u rechtsaf en volgt u het smalle pad tussen het raster en de houtwal.
7 > Ga het bruggetje over. Volg het pad dat u eerst even rechtsaf en daarna linksaf door een bosje naar de zandweg met fietspad Schipborg-Gasteren brengt.
8 > Op het fietspad gaat u rechtsaf.
9 > Bij het bord ‘Het Drentse Landschap’ verlaat u het fietspad en gaat u rechtsaf het paadje op langs het raster.
10 > Via een rooster komt u terug op het veld waarna u op de driesprong links aanhoudt. U bent terug op de paaltjesroute die we nu tot het eind toe volgen.
11 > Via een rooster komt u terug op het fietspad. Rechtsaf het fietspad volgen.
12 > Voorbij het boerderijtje aan uw linkerzijde brengt de paaltjesroute u rechtsaf via een rooster het veld weer op. Langs het hunebed loopt u terug naar de parkeerplaats.

Klik hier voor de complete brochure van deze route