Home > Landgoed Lemferdinge, Eelde

Landgoed Lemferdinge, Eelde

Start- en eindpunt: Parkeerplaats bij het landgoed Lemferdinge in Eelde. (Neem komend vanuit het zuiden na de luchthaven en de afslag naar het dorp Eelde voorbij het tuincentrum de eerste weg rechts. Ga aan het eind van de weg links en neem vervolgens de eerste weg rechts bij het zwembad.)
Lengte wandelroute: 5 km.
Benodigde tijd: 2 – 2,5 uur.
Honden: Toegestaan mits aangelijnd.
Openbaar vervoer: Lijn 52, uit stappen halte Terra College.
Bijzonderheden: Verschillende landgoederen, muziekmuseum.

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

1 > Ga vanaf de parkeerplaats (kijkend richting Lemferdinge) rechtsaf.
2 > De weg brengt u van Lemferdinge naar landgoed De Duinen.
3 > Neem het eikenlaantje langs de wei en ga daarna linksaf tussen de witte paaltjes door. In het bos rechts aanhouden, het pad volgt min of meer de rand van het bos.
4 > Neem het bruggetje over de sloot en ga rechtsaf. Volg het bospad dat parallel aan de zandweg loopt. Het pad gaat met een ruime boog dwars door het bos.
5 > Aan het eind van het bospad neemt u de brede zandweg. Bij het fietspad gaat u rechtsaf naar landgoed Vosbergen.
6 > Loop voor het landhuis langs. Het eerste pad links is privéterrein, het volgende brengt u het bos weer in. Houdt de vijver met zijn enorme rododendrons aan uw rechterhand.
7 > Aan het eind van het bos komt u bij twee weilandjes. Neem het pad tussen de weilanden door en blijf het bij de volgende weitjes volgen. Het buigt met een flauwe bocht naar links.
8 > Volg het pad linksaf. Het brengt u terug naar de brede zandweg achter langs de landgoederen. Ga op het pad rechtsaf.
9 > U kunt hier via pad en fietspad linksaf even een ‘uitstapje’ maken naar het Sterrenbos en de Borgstee.
10 > Terug op de route brengt het pad u naar de landgoederen Hoog-Hullen en verder rechtdoor naar Oosterbroek.
11 > Neem de brede oprijlaan naar de doorgaande weg, ga daar rechtsaf het fietspad op en voorbij het oude tolhuis Eelde-De Punt neemt u het zandpad naar rechts.
12 > Aan het eind van het weiland gaat u linksaf het bos in.
13 > Ga op de driesprong linksaf. Na enige tijd ziet u rechts in de verte Vosbergen heel fraai aan de overkant van de weilanden in het bos. Houdt zoveel mogelijk steeds het pad rechtdoor aan.
14 > U kruist de Vosbergerlaan en blijft rechtdoor lopen tot De Duinen. Links ligt het Eelder kerkhof. Bij De Duinen volgt u de weg terug naar Lemferdinge.

Klik hier voor de complete brochure van deze route