Home > Het Zwarte Gat op het Schotterveld

Het Zwarte Gat op het Schotterveld

Start- en eindpunt: Vanaf de weg Hoogeveen-Ommen neemt u de afslag Alteveer-Kerkenveld. Ga richting Alteveer en neem de eerste weg rechts, De Egge. Deze weg volgt u tot het einde van de verharding. Daar neemt u het zandpad linksaf om ter hoogte van het wildrooster bij de toegang van Het Zwarte Gat te parkeren. U bent nu bij het startpunt van deze gemarkeerde wandelroute. Volg de paaltjes met de paarse koppen.
Lengte wandelroute: 5 km.
Benodigde tijd: 1,5 uur.
Honden: Uitsluitend aangelijnd toegestaan vanwege runderen.
Openbaar vervoer: Buslijn Hoogeveen-Ommen, uitstappen halte Boerderij Ekelenhoeve in Zuidwolde. Ten zuiden van de halte linksaf. Vanaf de halte is het ruim 2 kilo-meter naar het startpunt.
Bijzonderheden: Het Zwarte Gat, Mina Koes, moerasbos

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

1 > Ga via het wildrooster het terrein op en volg het paadje dat u over een aantal zandkoppen naar Het Zwarte Gat brengt.
2 > Bij Het Zwarte Gat aangekomen gaat u rechtsaf. U loopt tegen de wijzers van de klok in om de plas heen.
3 > Als u de plas ongeveer driekwart rond bent, neemt u vóór de laatste twee bomen het ‘hazenpaadje’ rechtsaf. Het pad volgt min of meer de grens van hoog en laag. Vervolgens krijgt u de bosrand rechts van u. Blijf doorlopen naar het raster.
4 > In de bosrand helpt een opstapje u over het prikkeldraad. U gaat hier rechtsaf over het schouwpad van de Vogelzangsche Wijk.
5 > Na een paar honderd meter vervolgt u via een dam uw weg aan de overkant van de Vogelzangsche Wijk.
6 > Zodra u bij de bosstrook komt, neemt u het steile paadje omhoog het bosje in. U volgt het natuurlijke pad door het bosperceel. Na de versmalling van het perceel ligt rechts een veldkei waarop een kruis en de letters MK te zien zijn.
7 > Als u aan het eind van het bospad komt, gaat u linksaf het zandpad op.
8 > Zodra u bij het volgende bosje komt, neemt u daar linksaf het pad terug naar de Vogelzangsche Wijk. Bij de wijk aangekomen gaat u rechtsaf.
9 > Via de dam gaat u naar de overkant. Het pad brengt u terug naar het startpunt.