Home > Landgoed Vledderhof

Landgoed Vledderhof

Start- en eindpunt: Informatiepaneel Het Drentse Landschap op de grote parkeerplaats van het landgoed aan de weg Vledder-Doldersum. (Let op: Als u uit Vledder komt, bij het landgoed niet de eerste weg links nemen. Dat is de oprij-laan van De Vledderhof. U moet de tweede bosweg linksaf heb-ben naar de parkeerplaats.
Lengte wandelroute: 5,5 km.
Benodigde tijd: 1,5 tot 2 uur.
Honden: Toegestaan mits aangelijnd.
Openbaar vervoer: Buslijn Beilen-Steenwijk, uitstappen halte Brink in Vledder (startpunt Vledder). Via De Hoek, De Jaren en de Groeneweg naar punt 10 in de route.
Bijzonderheden: Landgoed, Landhuis.

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

1 > Begin bij het informatiepaneel de paaltjes met paarse koppen te volgen. U gaat aan het eind van het bosje rechtsaf en neemt daarna schuin links het pad met de afsluitboom (paaltjesroute).
2 > Voorbij het ven slaat u op de kruising rechtsaf. (paaltjesroute)
3 > Op de volgende kruising neemt u het pad naar rechts. Daarna na de afsluitboom rechts het brede zandpad op. (paaltjes-route)
4 > Vlak vóór het fietspad neemt u linksaf het brede bospad. (paaltjes-route)
5 > Het bospad komt na twee haakse bochten uit op een brede zandweg. Hier gaat u rechtsaf. (paaltjesroute)
6 > Let op: op dit punt verlaat u de paaltjesroute. Ga dus niet link-saf het aangegeven pad op, maar neem een eindje verder linksaf het fietspad dat u meer dan een kilometer lang blijft volgen.
7 > Zodra het pad u in het bos gebracht heeft, moet u vrijwel meteen linksaf. Vervolgens houdt u even later links aan, voorbij de afsluitboom.
8 > Ga op de driesprong linksaf. Na ongeveer vijftig meter neemt u het bospaadje naar rechts. Het voert u enkele honderden meters dwars door het bos. Sla niet af, blijf rechtdoor gaan.
9 > Aan het eind van het paadje gaat u linksaf de zandweg langs het bouwland op. In de verte ziet u de witte voorgevel van landhuis De Vledderhof.
10 > Neem nu het eerste pad links. Deze fraaie laan door de akkers brengt u verder richting De Vleddderhof.
11 > Voorbij De Vledderhof gaat u rechtsaf de oprijlaan af.
12 > De oprijlaan kruist een zandweg. Blijf de laan volgen tot u bij de flauwe bocht links een zandpad krijgt. Neem dit pad. U bent weer terug op de paaltjesroute.
13 > Op de viersprong houdt u rechts aan. Aan het eind van het pad voert de route u schuin rechtsaf. (paaltjesroute)
14 > Aan het eind van het pad loopt u rechtsaf terug. Even linksaf en u bent via het bosje weer op de parkeerplaats. (paaltjesroute)

Klik hier voor de complete brochure van deze route