Home > Landgoed Vossenberg

Landgoed Vossenberg

Start- en eindpunt: Brug over het Linthorst-Homankanaal aan de weg van Wijster naar Bruntinge, parkeren op de oude losplaats op de westoever van het kanaal (de kant van Wijster).
Lengte wandelroute: 6 km.
Benodigde tijd: 2 uur.
Honden: Alleen aangeleid toegestaan vanwege de Hooglanders
Openbaar vervoer: Buslijn Hoogeveen-Frederiksoord, uit-stappen halte School in Wijster. Vanaf halte ruim 2 kilometer naar het start-punt.
Bijzonderheden: Landhuis Vossenberg, grafheuvel.

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

1 > Neem het zandpad over de oostelijke kanaaldijk in zuidelijke richting (vanaf de parkeerplaats op de losdijk gezien over de brug rechts).
2 > Na verloop van tijd bereikt u de plaats waar het VAM-kanaal op het Linthorst-Homankanaal uitkomt. Een historische plek om even bij stil te staan…
3 > In de kanaaldijk ligt een brug-getje over het gereconstrueerde Oude Diep. Ga even verderop linksaf de beukenlaan in.
4 > De laan komt uit bij de weg Wijster-Bruntinge. Daar gaat u linksaf.
5 > Neem aan de overkant van de weg voorbij de Evelinehoeve het bospad bij de pilaartjes van veld-keitjes.
6 > Neem het eerste pad rechts dat voorlangs het weiland naar links loopt.
7 > Ga aan het eind van het pad rechtsaf.
8 > Het pad leidt naar een door-gang in het raster dat u op het Hamveld brengt. Vanaf hier volgt u de paaltjesroute van ‘Het Drentse Landschap’ over het veld in omgekeerde richting. Hou dus de paarse koppen van de paaltjes aan. Het pad over het veld is niet altijd even goed herkenbaar. Het voert rechts om het ven heen en daarna schuin het veld over naar het restant van een oude laan die u terugbrengt naar het Linthorst-Homankanaal.
9 > Bij het kanaal aangekomen loopt u linksaf terug naar de brug en het startpunt.

Klik hier voor de complete brochure van deze route