Home > Bosgebied Exloërkijl

Bosgebied Exloërkijl

Start- en eindpunt: Picknickplaats aan de weg Exloërkijl Zuid ter hoogte van de bushalte Visplaats.
Lengte wandelroute: 4 km.
Benodigde tijd: 1 tot 1,5 uur
Honden: Toegestaan mits aangelijnd.
Openbaar vervoer: Vanaf station Emmen te bereiken met lijntaxi Connexxion (bushalte Visplas Exloërkijl Zuid).

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

1 > Loop over de parkeerplaats naar het asfaltpaadje en ga op de driesprong linksaf.
2 > Voorbij het grasveld aan uw rechterhand neemt u het pad naar rechts. U loopt langs een heuvel-tje met heide bij de grote plas. Op de driesprong gaat u linksaf.
3 > Het pad komt over een gras-veldje bij het fietspad uit. U moet daar rechtsaf.
4 > In het bosje verlaat u het fietspad in de bocht door het pad rechtsaf te nemen. Hou vervolgens op de driesprong links aan.
5 > Blijf het pad door het bos en over de grasveldjes volgen. U komt bij een picknickbank uit. Daar neemt u het pad rechtsaf dat met een haakse bocht richting de bebouwing van Tweede Exloërmond loopt. Het pad komt bij het water uit. Daar loopt u rechtsaf langs het water.
6 > Voorbij de volgende wijk gaat u schuin rechtsaf de open vlakte over naar de bosrand. Het pad loopt eerst evenwijdig aan het water.
7 > Ga in het bos op de driesprong rechtsaf. Als u daarna op de volgende driesprong opnieuw rechtsaf gaat, komt u weer bij de wijk uit.
8 > Bij de wijk aangekomen gaat u linksaf. Vervolgens gaat u ter hoogte van de dam linksaf het bos weer in.
9 > Aan het eind van het pad gaat u rechtsaf. (Als u even naar de waterpartij recht voor u toe wil, kunt u het beste even een stukje naar links)
10 > U volgt het pad een eind. Het wordt een sparrenlaantje. Vervolgens gaat u op de drie-sprong linksaf. U komt aan de bosrand uit en gaat rechtsaf.
11 > Neem het eerste pad rechts (bij een groep sparren). Ga daar-na op de driesprong links. Het pad komt weer bij de wijk uit. Daar gaat u linksaf naar de door-gaande weg.
12 > Ga aan de overkant van de wijk weer rechtsaf en neem na zo’n vijftig meter een klein paad-je door het bos naar links.
13 > U komt uit bij een zandweg door het bos. Ga daar rechtsaf. U loopt nu langs de oostkant van de visplas. Ter hoogte van het eilandje kunt u uw weg vervol-gen langs een klein paadje dat de oever volgt. Het paadje brengt u naar het zandheuveltje bij punt 2 in de route vanwaar u in de route vanwaar u terugloopt naar het startpunt.

Klik hier voor de complete brochure van deze route