Home > De Blinkerd en het Oude Diep

De Blinkerd en het Oude Diep

Startpunt: Parkeerplaats bij de kiosk aan het VAM- kanaal, bereikbaar vanaf de weg Wijster- Drijber (Volg de borden). Hier start de gemarkeerde route. Paaltjes met paarse koppen wijzen u de weg.
Lengte wandelroute: circa 5 km 
Benodigde tijd: 2 a 2,5 uur
Openbaar vervoer: Vanaf NS station, Hoogeveen Arriva lijn 35, uitstappen halte VAM-weg/VAMkanaal. Daarna langs het VAMkanaal naar de parkeerplaats (Let op: rijdt slechts een paar keer per Wandelroute dag op werkdagen!) 

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

Honden: Toegestaan mits aangelijnd.
Begaanbaarheid paden: Goed begaanbaar in alle jaargetijden. (Voor mensen die slecht ter been zijn of een kinderwagen bij zich hebben, zijn in de routebeschrijving alternatieven aangegeven.)

1 > Vanaf de parkeerplaats steekt u het kanaaltje over via de betonblokken. Volg het schelpenpad en sla op het asfaltweggetje linksaf.
2 > Ga rechtsaf de berg op. Na een flinke klim gaat u bovenop de berg rechtsaf naar De Blinkerd.
3 > Bij het verlaten van De Blinkerd loopt u de kant van Essent Milieu op. Via het klaphek brengt een schelpenpaadje u terug naar de asfaltweg. Een klein stukje linksaf en vervolgens door een volgend klaphekje rechtsaf. Het pad volgt de flank van de voormalige stortplaats.
4 > Voor het schelpenpad steil naar beneden gaat slingeren, moet u eigenlijk even op hetbankje gaan zitten om van het uitzicht te genieten.
5 > Aan de voet van de berg steekt u het watertje over. Ga hier rechtsaf en volg het pad langs de oever.
6 > Voorbij het bosje neemt u het schelpenpad linksaf. Op de driesprong gaat u weer linksaf.
7 > Op de asfaltweg, die langs de rand van het beekdal van het Oude Diep loopt, slaat u linksaf.
8 > Ga op de driesprong rechtsaf. Aan de overkant van het Oude Diep neemt u linksaf het pad langs de beek.
9 > Via de voorde aan de overkant van de beek gekomen slaat u op de asfaltweg rechtsaf. 10 > Neem het pad links in de richting van de berg en ga voor het groene hek rechtsaf. U volgt het pad langs de oeverkant dat u terugbrengt naar de parkeerplaats.

Download hier de complete brochure van deze route