Home > ’t Blôde Fuottenpaad

’t Blôde Fuottenpaad

Het Gebied: 't Blôde Fuottenpaad loopt door een coulissenlandschap op de grens van Friesland en Groningen boven het plaatsje Opende. 
Het startpunt bevindt zich aan de Kale Weg.
Afstand: ongeveer 3 km

Natuur beleven, niet van buiten, maar van binnen. Een bijzonder pad … … je mag er met blote voeten op lopen. Een pad om te voelen, te ruiken, te horen en te zien. Een pad om te bungelen op een bank, te zweven tussen hemel en aarde, te mijmeren met je benen in het water en te klimmen in de hoogste kruin. 't Blôde Fuottenpaad in Opende (provincie Groningen) is een pad waarlangs en waarop van alles te doen is. Wat precies, merk je onderweg vanzelf. Het is veilig, maar door het onbekende toch ook een beetje spannend. Kinderen kunnen gerust mee, de kleinsten wel onder leiding van volwassenen. 

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

Elementen uit het landschap werden opgenomen in het plan. De Doezumertocht werd plaatselijk verbreed en aangepast, een mooi oud laantje kreeg een nieuwe rol. Het mooie plaatselijke dialect werd een inspiratiebron bij het schrijven van de tekst voor de panelen. 
De objecten die u langs het pad tegenkomt heeft Buro Kloeg gemaakt in samenwerking met Houtverwerkingsindustrie Fransen b.v. uit Deurne en Meijer hout uit Lelystad.

Deze route is ontwikkeld door Staatsbosbeheer, Buro Kloeg en diverse andere organisaties.
Ga voor meer informatie naar www.blotevoetenpad.nl