Home > Hoge Dijkroute

Hoge Dijkroute

Deze route is ontwikkeld door Recreatie Noord-Holland.

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

De Hogendijkroute is een afwisselende tocht over de hoge grasdijk is plaatselijk verhard (fietspad of weg). Het grootste deel loopt over het gras op de top van de dijk.

Lengte: 13 km
Recreatieschap: Landschap Waterland

De route is gemarkeerd met blauwe stickers. De Hoge Dijkroute is een gemarkeerde lijnwandeling over de ringdijk van De Beemster. De afwisselende tocht over de hoge grasdijk is plaatselijk verhard (fietspad of weg), maar het grootste deel loopt u over het gras op de top van de dijk.

Natuur: In het voorjaar wemelt het er van de weidevogels, zoals grutto’s, tureluurs en kieviten. Om de weidevogels in alle rust te laten broeden, grazen er in het voorjaar geen koeien. Het maaien gebeurt pas na half juni, wanneer de kuikens van de weidevogels kunnen vliegen.

Routebeschrijving: De alternatieve mogelijkheden zijn aangegeven met gele stickers. Stickers met een rood kruis staan bij wegen die u niet moet inslaan. Indien u een sticker met een 'i' tegenkomt, staat er informatie in de folder.

Startpunt: De Hoge-Dijkroute start bij restaurant De Koggehoorn in Oosthuizen en eindigt bij de Museummolen Schermerhorn. U kunt de route natuurlijk ook in tegenovergestelde richting afleggen.

Parkeergelegenheid: Afhankelijk van de route maar indien aanwezig, vrijwel altijd onbetaalde parkeerplaatsen. Honden niet toegestaan.

Verkooppunt: Folders met routebeschrijvingen en kaarten zijn verkrijgbaar bij Bezoekercentrum Het Twiske, Noorderlaaik 1 in Het Twiske, maar ook bij: – Amsterdam Tourist Office, tel. 0900 400 40 40 – VVV Volendam, tel. 0299 36 37 47 – VVV Edam, tel. 0299 31 51 25 – VVV Graft-De Rijp, tel. 0299 67 19 79 – informatiecentrum Beemster, telefoon: 0299 62 18 26

Deze route is beschreven in de wandelkaart Noordelijke Beemsterringdijk, ‘Uitkijken over oud en nieuw land’. Hierin vind u een gedetailleerde routekaart, informatie over natuur, landschap cultuurhistorie, waterbeheer en attracties en bezienswaardigheden langs de route en praktische informatie. In deze folder staan twee routes, waaronder ook de Uilenhoek route van 10,5 km.

Ga voor meer informatie naar www.recreatienoordholland.nl