Home > Hekkenroute

Hekkenroute

Deze route is ontwikkeld door Recreatie Noord-Holland.

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

De Hekkenroute is een gemarkeerde lijnwandeling over de ringdijk van de Purmer. Ongeveer de helft over een fietspad en een verharde weg, de andere helft over een grasdijk met 14 hekken, voorzien van overstapjes.

Lengte: 12 km
Recreatieschap: Landschap Waterland

De route is gemarkeerd. De Hekkenroute brengt u langs een boerderij met een hoogstamboomgaard en laat u uitkijken over het oude land van de Rietbroek, een veengebied dat rijk is aan weidevogels. Ook heeft u uitzicht op de Purmer Ee met aan de noordzijde vogelrijke rietlanden.

Natuur: Naast de oude hoogstamboomgaard komt u langs veenweidegebieden rietlanden en op het talud (de dijkglooiing) aan de polderkant kunt u kamgras vinden. Tenslotte passeert u een nestkast voor de torenvalk, een kleine roofvogel.

Cultuur: In de winter is aan de overkant van de ringvaart het 'Rietveldhuis' in Ilpendam te zien. Het is in 1959 ontworpen door de bekende architect en meubelbouwer Gerrit Thomas Rietveld.

Routebeschrijving: De route is gemarkeerd met blauwe stickers met de naam van de route en een pictogram erop. De alternatieve mogelijkheden zijn aangegeven met gele stickers.

Startpunt: De Hekkenroute begint in Edam bij het busstation en eindigt in Ilpendam of omgekeerd.

Parkeergelegenheid: Afhankelijk van de route maar indien aanwezig, vrijwel altijd onbetaalde parkeerplaatsen. Honden niet toegestaan.

Verkooppunt: Folders met routebeschrijvingen en kaarten zijn verkrijgbaar bij Bezoekercentrum Het Twiske, Noorderlaaik 1 in Het Twiske, maar ook bij: – Amsterdam Tourist Office, tel. 0900 400 40 40 – VVV Volendam, tel. 0299 36 37 47 – VVV Edam, tel. 0299 31 51 25 – VVV Graft-De Rijp, tel. 0299 67 19 79 – informatiecentrum Beemster, telefoon: 0299 62 18 26

Deze route is beschreven in wandelkaart De Purmer; ‘Van strakke polders en robuuste dijken’. Hierin vind u een gedetailleerde routekaart, informatie over natuur, landschap cultuurhistorie, waterbeheer en attracties en bezienswaardigheden langs de route en praktische informatie. In deze folder staan in totaal drie routes, waaronder ook de Bos en Dijk route en de Vurige Staart route.

Ga voor meer informatie naar www.recreatienoordholland.nl