Home > Hoveniersbedrijf

Hoveniersbedrijf

Je hebt net een nieuwbouw woning gekocht. Naast het uitzoeken van de badkamer, keuken en inrichting voor de woonkamer zal er ook een nieuwe tuin moeten komen. Een belangrijke afweging zal dan zijn of je de tuin zelf gaat aanleggen of dat je een hoveniersbedrijf gaat inschakelen. Wij leggen je graag de voordelen van een hoveniersbedrijfuit en geven inzicht in de werkwijze van de hoveniers.

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

Waarom kiezen voor een hoveniersbedrijf

Het aanleggen van een tuin is kostbaar, maar zeker ook onmisbaar. Een goed aangelegde tuin geeft een heerlijke plek om te ontspannen en dat is precies wat je nodig hebt nadat het huis klaar is. Een hoveniersbedrijf kan je daar perfect bij helpen.

Tijdens adviesgesprekken en de ontwerpfase worden jullie wensen vertaald naar een passend tuinontwerp. Op basis van jullie smaak, woning, ligging en ruimte ontstaat er een prachtig tuinontwerp. Grote kans dat je wordt verrast door de mogelijkheden en de creativiteit van jouw hovenier.

Een ander groot voordeel van een hoveniersbedrijf zijn de vele besparingen die het oplevert op de lange termijn. Een goede hovenier behoudt je voor veel gemaakte fouten bij een keuze voor materialen of beplanting. Daardoor zorgen de investeringen echt voor een lange levensduur. Een hovenier geeft bovendien garantie op de uitgevoerde werkzaamheden. Zo heeft een hovenier dus ontzettend veel voordelen die ruimschoots opwegen tegen de kosten.

 • Een hovenier ontzorgt vanaf het eerste ontwerp tot de aanleg en het onderhoud
 • Het hoveniersbedrijf biedt garantie op een perfect eindresultaat
 • De juiste keuzes dankzij een goed advies en de kennis van de hovenier
 • Goed aangelegde bestrating en tuin gaan langer mee
 • De juiste groeiplaats voor beplanting voorkomt uitval

Vind de juiste hovenier voor jouw tuin

De zoektocht naar een goede hovenier is wellicht lastig. Gelukkig kun je op tal van manieren informatie inwinnen om zo de juiste hovenier te vinden. Begin je zoektocht dicht bij huis, hoveniers zijn er immers genoeg en transport en reistijd zijn ontzettend kostbaar geworden.  Je kunt altijd nog de straal vergroten en je zoektocht uitbreiden.

Heb je een selectie gemaakt van hoveniersbedrijven in de buurt? Beoordeel het bedrijf dan op onderstaande punten en verzeker jezelf van een betrouwbare hovenier.

 • Bekijk afgeronde projecten
 • Lees reviews
 • Vraag rond binnen je eigen netwerk
 • Bezoek een showtuin
 • Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wat kost een nieuwe tuin?

De prijs van een nieuwe tuin is erg afhankelijk van de inrichting. Grote borders en veel gras zijn relatief goedkoop terwijl een overkapping met een keramisch terras weer ontzettend duur is. Vroeger werd er wel eens gerekend met 10% van de woningwaarde, maar in die tijd waren de tuinen nog erg ruim en werden tuinen veel soberder ingekleed als nu.

Waar wel meer duidelijkheid in te verschaffen blijkt is het uurloon. Voor kleine tuinklussen via werkspot betaal je zo’n € 35,- per uur. Dit kan oplopen tot over de € 70,- per uur voor de complexere tuinwerken en zeer vooraanstaande hoveniersbedrijven.

Van tuinontwerp tot de aanleg van jouw tuin

Nu je een beeld hebt bij de voordelen en de kosten van een hoveniersbedrijf geven we als laatste een globaal beeld bij de werkwijze van hoveniersbedrijven.

 1. Oriënterend gesprek
 2. Tuinschets en vrijblijvende offerte
 3. Tuinontwerp en definitieve prijscalculatie
 4. Tuinaanleg

Oriënterend gesprek

Nadat je contact hebt gelegd wordt er meestal een vrijblijvende afspraak ingepland bij jou thuis. Jouw wensen worden besproken en de tuin wordt ingemeten. Zowel de particulier als de hovenier kunnen tijdens dit gesprek aftasten of er een match is.

Tuinschets en vrijblijvende offerte

Op basis van het eerste gesprek volgt er een schets met een prijsindicatie. Aan de schets zitten meestal geen kosten verbonden en ook de prijsindicatie is vrijblijvend. Op dit punt wordt vaak duidelijk met welke hovenier je verder gaat. Het is gebruikelijk om eerst met twee of drie hoveniers te starten en dan een keuze te maken op basis van ervaring en prijs.

Tuinontwerp en definitieve prijscalculatie

De tuinschets wordt mede dankzij jouw opmerkingen uitgewerkt tot een prachtig tuinontwerp. Volledig op schaal geeft dat echt een uitstekend beeld bij de toekomstige tuin. De kosten voor de tuinontwerp komen vaak te vervallen als het hoveniersbedrijf de opdracht mag uitvoeren. Is het ontwerp akkoord, dan volgt al snel de definitieve prijs.

Tuinaanleg

En dan is het eindelijk zo ver, jouw droomtuin wordt aangelegd. Dankzij een planning en het tuinontwerp weet je precies wat er gaat komen. In enkele dagen worden de contouren van jouw tuin zichtbaar en ben jij verlost van die grote zandbak rondom het huis. Als ook de laatste plantjes zijn gezet kun jij niet meer wachten totdat het zomer is. Heerlijk bijkomen in jouw eigen tuin!

Tags: Tuin

overige berichten

Lekker relaxen in een fauteuil na een lange wandel- of fietstocht

Lekker relaxen in een fauteuil na een lange wandel- of fietstocht

Nu het voorjaar weer voor de deur staat trekken we er straks weer meer op uit. Het is daarom belangrijk dat al je materiaal en je sportieve uitrusting goed in orde is. Een laatste controle van de fiets of een inspectie van je wandeloutfit is altijd een must als je...

De 5 beste bomen voor in de tuin, 2022

De 5 beste bomen voor in de tuin, 2022

Met de zon in opkomst is het weer lekker tijd om de tuinduren open te gooien, de tuinmeubels af te boenen en de karaf op de tafel te zetten. Ook al is de opkomst geleidelijk, is het toch al lekker om in de ochtend of de vroege middag lekker eventjes in de tuin te...

route’s

Over de maasterrassen bij Beesel

Deze route wordt aangeboden door Routebureau Nederland Titel: Over de maasterrassen bij Beesel Start- en eindpunt: Terras Maashof, Ouddorp 14 in Beesel Pauzeplaats na 19 km: Café De Bosrand, Bosstraat 100 in Swalmen Afstand: 31 km...

Rondom het Beuven

Deze fietsroute "Rondom het Beuven"wordt aangeboden door Routebureau Nederland Titel: Rondom het Beuven Start- en eindpunt: Het Blank Water, Brugstraat 9 in Someren Eind Pauzeplaats na 19 km: Golfbaan De Swinkelsche, Maarheezerdijk 10 in Someren...

Langs de beken van het Leudal

Deze route wordt aangeboden door Routebureau Nederland Titel: Langs de beken van het Leudal Start- en eindpunt: Café Den Hook, Dorpstraat 71 in Heythuysen  Pauzeplaats na 19 km: Café Lot, Kerkstraat 1 in Nunhem Afstand: 31 km...