Home > De voordelen van een strandwandeling op blote voeten

De voordelen van een strandwandeling op blote voeten

Wat is er meer ontspannend dan een wandeling op blote voeten langs een zandstrand? Behalve dat het een traktatie voor de zintuigen is, mogelijk zie je zelfs waterplanten drijven in de zee, is dit simpele genot eigenlijk een heel gezonde optie die bijdraagt ​​aan de aantrekkelijkheid van een strandvakantie en kan helpen om een ​​aantal van de verleidelijke excessen van lokaal eten goed te maken. Om te beginnen kan wandelen – op het zand of ergens anders – de bloedcirculatie verbeteren, waardoor het een bijzonder geschikte oefening is voor mensen die lijden aan spataderen. Daarnaast biedt een strandwandeling nog meer voordelen, hieronder vind je hier vijf voorbeelden van.

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

In water lopen

Het water rond je enkels is heilzaam, maar als je bereid bent om wat natter te worden, loop dan naar buiten tot het water tot aan je dijen reikt. Lopen op deze diepte, je benen optillen bij elke stap, is vermoeiend, maar het is een fantastische oefening om de spieren van de benen en billen te versterken. Dit hoef je niet beslist te doen in de zee, eventueel kun je dit ook in je vijver doen. Let dan wel op je zuurstofplanten vijver, die wil je uiteraard niet vertrappen.

Je zolen worden gemasseerd

Als je stevig over het strand loopt, profiteer je van het extra voordeel van het zand dat je voetzolen masseert, wat de veneuze en lymfatische circulatie activeert. En als je direct aan de waterkant staat, als de golven breken, zal het zeewater je enkels masseren, waardoor de oefening nog completer wordt. Zelfs stilstaan om een bonsai boom kopente doen op je mobiel terwijl het water tegen je enkels aanklotst, zal zorgen voor een fijne massage.

Minerale magie

Zeewater heeft nog een ander voordeel waardoor het een aanrader is om een strandwandeling te nemen, aangezien het mineralen (jodium en natrium) bevat die veroudering helpen voorkomen – om nog maar te zwijgen van het feit dat het ontspannend is! Trek dus die schoenen of slippers uit en loop over het strand op blote voeten!

Gratis peeling

Er zijn zelfs nog meer schoonheidsvoordelen die je zult ervaren als je een wandeling op het strand doet. De wrijving van het zand is namelijk een prachtige natuurlijke exfoliant. Op blote voeten lopen zorgt in een mum van tijd voor zachtere voeten, net als een peelingbehandeling thuis of bij een expert! Het zal je dus eigenlijk geld en tijd besparen als je ervoor kiest om op blote voeten op het strand te wandelen.

Nat of droog zand

Als je aan de waterkant staat, loop je natuurlijk op nat zand. Dit is eigenlijk makkelijker en kost minder moeite. Maar naarmate je fitter wordt en de voordelen van het water begint op te merken, wil je misschien je wandelingen verder uitbreiden langs het strand waar het zand droger is. Omdat droog zand minder stabiel is en de vorm verandert terwijl je loopt, kost het meer moeite. Onthoud dat hoewel dit goed is in termen van lichaamsbeweging, het ook betekent dat er een hoger risico op blessures is, voornamelijk aan de enkelbanden.

Tags: Strand

overige berichten

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

route’s

Over de maasterrassen bij Beesel

Deze route wordt aangeboden door Routebureau Nederland Titel: Over de maasterrassen bij Beesel Start- en eindpunt: Terras Maashof, Ouddorp 14 in Beesel Pauzeplaats na 19 km: Café De Bosrand, Bosstraat 100 in Swalmen Afstand: 31 km...

Rondom het Beuven

Deze fietsroute "Rondom het Beuven"wordt aangeboden door Routebureau Nederland Titel: Rondom het Beuven Start- en eindpunt: Het Blank Water, Brugstraat 9 in Someren Eind Pauzeplaats na 19 km: Golfbaan De Swinkelsche, Maarheezerdijk 10 in Someren...

Langs de beken van het Leudal

Deze route wordt aangeboden door Routebureau Nederland Titel: Langs de beken van het Leudal Start- en eindpunt: Café Den Hook, Dorpstraat 71 in Heythuysen  Pauzeplaats na 19 km: Café Lot, Kerkstraat 1 in Nunhem Afstand: 31 km...