Home > De voordelen van een elektrische fiets

De voordelen van een elektrische fiets

Dit zijn de voordelen van een elektrische fiets

Als je eenmaal een elektrische fiets bent gewend dan wil je niet meer anders. Het gebruik van een elektrische fiets biedt diverse voordelen. Fietsen is ongelofelijk gezond, duurzaam en het maakt je een stuk gelukkiger. Heerlijk met de fiets door de natuur en echt tot rust komen. Fietsen is voor je fysieke- als mentale gezondheid een absolute opsteker. De elektrische fiets heeft het fietsen nog makkelijker gemaakt en daarom kijken we naar de voordelen van de elektrische fiets.

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

Je pakt makkelijker de fiets

In Nederland is harde wind een groot obstakel voor veel fietsers. Zeker in het najaar kiezen we daarom veel sneller voor de auto. Gelukkig geeft de elektrische fiets veel ondersteuning tijdens het fietsen, waardoor je minder last hebt van de wind. Er is vanaf nu dus geen enkele reden om de fiets te laten staan. Een elektrische fiets helpt je door de wind heen, zonder dat jij hier meer inspanning voor hoeft te doen.

Je vergroot je mobiliteit

Een elektrische fiets ondersteunt je bij het fietsen, maar zorgt ook voor een hogere snelheid. Gemiddeld fiets je op een normale fiets 12 km per uur, terwijl dit bij een elektrische fiets al gauw 20 a 25 km per uur is. Hierdoor is het veel makkelijker om grote afstanden af te leggen. Ook op latere leeftijd kan je makkelijk kilometers afleggen, zonder grote inspanning. Met een elektrische fiets zul je merken dat je veel sneller wat verder buiten je eigen omgeving komt. Hierdoor nemen de activiteiten die je kan ondernemen toe.

Wil jij echt grote afstanden afleggen? Kijk dan naar een goede elektrische fiets met een grote actieradius. Deze zijn vaak een stuk duurder, maar hebben een veel betere accu. Koop je deze met een goede elektrische fiets aanbieding dan kan je veel geld besparen.

fietsvakantie groep

Het is duurzaam

Fietsen is natuurlijk een stuk duurzamer als met de auto gaan. Ten eerste bespaart het ontzettend veel CO2 uitstoot, maar daarbij is het ook veel duurzamer voor jezelf. Je bespaart ontzettend veel geld op je brandstofkosten en uiteindelijke verzekering. En zonder dat je het doorhebt is het ook een investering in jezelf. Door meer te fietsen ga je er fysiek als mentaal ontzettend op vooruit.

Fysieke activiteiten hebben een ontzettend positieve werking op je mentale gezondheid. Lange ritten op de fiets zorgen ervoor dat je geestelijk kan ontspannen en je lichaam en ademhaling meer tot rust komen. Uiteindelijk zullen stressklachten verminderen doordat je lichaam stofjes als endorfine en serotonine aanmaakt. Deze stofjes zorgen voor een grote geluksgevoel.

Fietsen is ontzettend leuk

Makkelijke fietsen is gewoon ontzettend leuk. Tijdens een lange fietstocht kom je langs de mooiste plekken. Trek kilometers door de bossen, door natuurgebieden of langs allerlei verschillende gezellige dorpjes. Me de elektrische fiets leg je kilometers lange fietstochten af en kan je genieten van al het moois onderweg.

Natuurlijk doe je dat het liefst in goed gezelschap en stop je af en toe om even te genieten. Drink gezellig wat met zijn allen of doe een leuke activiteit voor wat afwisseling. Je zult zien dat fietsen ontzettend leuk is en echt iets is waar je naar uit gaat kijken.

Tags:

overige berichten

De voordelen van een elektrische fiets

De voordelen van een elektrische fiets

Met de stijgende populariteit van elektrische voertuigen, is het geen verrassing dat elektrische fietsen steeds meer terrein winnen in de fietsindustrie. Elektrische fietsen bieden een alternatieve en milieuvriendelijke manier van transport die zowel voordelig is voor...

route’s

Over de maasterrassen bij Beesel

Deze route wordt aangeboden door Routebureau Nederland Titel: Over de maasterrassen bij Beesel Start- en eindpunt: Terras Maashof, Ouddorp 14 in Beesel Pauzeplaats na 19 km: Café De Bosrand, Bosstraat 100 in Swalmen Afstand: 31 km...

Rondom het Beuven

Deze fietsroute "Rondom het Beuven"wordt aangeboden door Routebureau Nederland Titel: Rondom het Beuven Start- en eindpunt: Het Blank Water, Brugstraat 9 in Someren Eind Pauzeplaats na 19 km: Golfbaan De Swinkelsche, Maarheezerdijk 10 in Someren...

Langs de beken van het Leudal

Deze route wordt aangeboden door Routebureau Nederland Titel: Langs de beken van het Leudal Start- en eindpunt: Café Den Hook, Dorpstraat 71 in Heythuysen  Pauzeplaats na 19 km: Café Lot, Kerkstraat 1 in Nunhem Afstand: 31 km...