Home > Besparen op je vervoerskosten doe je met een e-bike

Besparen op je vervoerskosten doe je met een e-bike

De populariteit van de e-bikes lijkt definitief, nu er dit jaar voor het eerst meer nieuwe e-bikes verkocht zijn dan traditionele rijwielen zonder elektrische ondersteuning. Het corona jaar 2020 was echter het absolute topjaar wat betreft de verkoop van fietsen. Waarschijnlijk hadden veel Nederlanders in 2020 al een een nieuwe fiets gekocht zodat ze in 2021 niet opnieuw aan vervanging toe waren. De trend dat we massaal op de e-bike gaan fietsen zal zich waarschijnlijk dit jaar nog verder doorzetten.

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

Mobiliteit

Wij voor zijn of haar woon-werkverkeer afhankelijk is van de auto, doet er goed aan om eens aan de werknemer te vragen of die wil bijspringen in de aankoop van een e-bike. Zeker tot een kilometer of twintig enkele reis is de e-bike of speed pedelec een echte aanrader. Vooral nu de benzineprijzen de pan uit rijzen kan de overstap naar de e-bike een fikse besparing op de reiskosten opleveren. De vergoeding van 19 cent per kilometer kan natuurlijk allang niet meer uit. Bovendien zit de overstap naar een volledige elektrische auto er voor velen niet in omdat deze nog steeds voor een grote groep mensen gewoonweg onbetaalbaar zijn.

Geen Budget

De gewone fiets of gewoon wandelen is voor een grote groep minima op dit ogenblik de enige manier waarop ze van a naar b kunnen komen. Zelfs voor het openbaar vervoer hebben ze geen budget. Voor die groep is ook niet haalbaar om een tweedehands e-bike te kopen, daarvan ligt gemiddelde aanschafprijs op zo’n € 950,- terwijl het gemiddelde bedrag wat consumenten voor een nieuwe e-bike betalen gemiddeld € 2400,- is.

Door alle oplopende kosten en de hoge inflatie komen veel gezinnen in de problemen. Kleren kopen of een andere fiets voor schoolgaande kinderen doen ze bij de kringloopwinkel. De problemen kunnen zelfs zo hoog oplopen dat er geen uitweg is uit de financiële problemen. Een bewindvoering aanvragen kan dan nog de enige uitweg zijn.

Bewindvoering

Voor iemand die moeilijk hulp kan vragen en door de schulden zijn mobiliteit verliest en in huis blijft zitten, kan een sociaal isolement dreigen. Voor buren en naasten is het dus altijd belangrijk om goed op deze mensen te letten wanneer ze weinig tot niet het huis meer uitkomen. Door de financiële problemen kan het zover komen dat er moet worden ingegrepen en moet je bewindvoering aanvragen. Een maatregel die niet licht genomen moet worden. Je geeft hiermee je financiële zaken uit handen aan een professional zoals bewindvoering Rotterdam. Er moet ook een gegronde maatregel moet zijn. Vaak durft een naaste niet toe te geven dat hij of zij financieel onbekwaam is of uitgebuit. Raadpleeg dus eerst een vertrouwenspersoon of een naast familielid voordat deze stap naar bewindvoering genomen wordt.

Vooral in het voorjaar, wanneer de de fruitboomgaarden in bloei staan, is het fantastisch om te wandelen of fietsen door dit unieke rivierenlandschap. De Betuwe ligt tussen de Nederrijn en de Lek in het noorden en de Waal in het zuiden. Het gebied wordt van oost naar west doorsneden door het riviertje de Linge. De streek heeft grote bekendheid vanwege de fruitteelt die van oudsher is ontstaan op de vruchtbare stroomruggen.

Tags:

overige berichten

De voordelen van een elektrische fiets

De voordelen van een elektrische fiets

Met de stijgende populariteit van elektrische voertuigen, is het geen verrassing dat elektrische fietsen steeds meer terrein winnen in de fietsindustrie. Elektrische fietsen bieden een alternatieve en milieuvriendelijke manier van transport die zowel voordelig is voor...

route’s

Over de maasterrassen bij Beesel

Deze route wordt aangeboden door Routebureau Nederland Titel: Over de maasterrassen bij Beesel Start- en eindpunt: Terras Maashof, Ouddorp 14 in Beesel Pauzeplaats na 19 km: Café De Bosrand, Bosstraat 100 in Swalmen Afstand: 31 km...

Rondom het Beuven

Deze fietsroute "Rondom het Beuven"wordt aangeboden door Routebureau Nederland Titel: Rondom het Beuven Start- en eindpunt: Het Blank Water, Brugstraat 9 in Someren Eind Pauzeplaats na 19 km: Golfbaan De Swinkelsche, Maarheezerdijk 10 in Someren...

Langs de beken van het Leudal

Deze route wordt aangeboden door Routebureau Nederland Titel: Langs de beken van het Leudal Start- en eindpunt: Café Den Hook, Dorpstraat 71 in Heythuysen  Pauzeplaats na 19 km: Café Lot, Kerkstraat 1 in Nunhem Afstand: 31 km...