Home > Wat kan een fysiotherapeut voor je betekenen?

Wat kan een fysiotherapeut voor je betekenen?

Fysiotherapie is belangrijk voor het herstellen van de beweging van het lichaam wanneer je last hebt van een blessure, ziekte of handicap. Daarnaast kan fysiotherapie helpen om bepaalde risico’s op letsel en/of ziekte in de toekomst te verminderen. Door een bezoek aan fysiotherapie Drachten kan de lichamelijke activiteit verbeteren en kunnen verdere blessures voorkomen worden.

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

Fysiotherapie kan worden toegepast op personen van alle leeftijden. Het kan nuttig zijn voor allerlei gezondheidsproblemen, zoals:

 • Problemen met botten, gewrichten en weefsels
 • Bewegingsproblemen als gevolg van een beroerte, of andere ziekte
 • Problemen met spieren, onder andere opgelopen tijdens sporten

Fysiotherapeuten werken vaak in een multidisciplinair team. Dit wordt gedaan, zodat er verschillende specialismes aanwezig zijn. Daarnaast wordt fysiotherapie gegeven door speciaal opgeleide fysiotherapeuten.

Een Fysiotherapeut Zal Onder Andere Voorlichting En Advies Geven

Zo kunnen ze advies geven over zaken die uw dagelijks leven kunnen beïnvloeden, zoals lichaamshouding en correcte til-of draagtechnieken om blessures te helpen voorkomen. Daarnaast zal een fysiotherapeut advies kunnen geven over beweging, onder andere doormiddel van op maat gemaakte oefeningen en lichaamsbeweging. Deze oefeningen kunnen worden aanbevolen om de algemene gezondheid en mobiliteit te verbeteren. Daarnaast zullen deze oefeningen specifieke delen van het lichaam versterken.

Een manueel fysiotherapeut zal door middel van zijn handen, pijn en stijfheid kunnen verlichten om betere beweging van het lichaam te bevorderen. Wanneer probeert gewrichten stabieler te maken en/of beter te laten bewegen doormiddel van manuele technieken, waarbij soms gekraakt wordt, kun je terecht bij manuele therapie Franeker. Hierbij kunnen soms ook technieken gebruikt worden zoals watertherapie of accupunctuur.

Het bezoeken van fysiotherapie Leeuwarden zorgt ervoor dat de gezondheid op peil blijft en helpt patiënten met het beheersen van pijn en ziekte. Het doel is om het herstel te stimuleren, zodat mensen aan het werk kunnen blijven en zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven werken en wonen.

Wat Een Fysiotherapeut Kan Doen

 • Stimuleren van het herstel van artrose
 • Enkelletsel
 • Hernia
 • Klachten aan de arm, nek en/of schouder
 • Rugklachten
 • Polsklachten
 • Reuma

Daarnaast kan een fysiotherapeut helpen op een verantwoorde manier in beweging te blijven bij aandoeningen zoals:

 • Beroertes
 • COPD (longaandoeningen)
 • Osteoporose (botontkalking)
 • Spierziekten (ALS, MS)

Vaak Wordt Fysiotherapie Vergoed Vanuit Je Zorgverzekering

Dit is afhankelijk van wat voor soort zorgverzekering je hebt. Wanneer je een chronische aandoening hebt worden de behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie sowieso vergoed vanaf de 21 behandelingen binnen de basisverzekering. Dit betekent dat de eerste 20 behandelingen zelf betaald moeten worden. Dit geld per aandoening en niet per kalenderjaar. Echter, zijn er verschillende zorgverzekeraars waarbij je een bepaald aantal fysiotherapie behandelingen kan laten vergoeden doormiddel van een aanvullende verzekering.

Wil je weten hoeveel behandelingen dit zijn? Raadpleeg dan de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Hierbij kan je gelijk navragen of de zorgverzekeraar een contract heeft met de fysiotherapie van je keuze. Anders bestaat er de mogelijkheid dat de behandeling niet wordt vergoed.

Tags:

overige berichten

Lekker relaxen in een fauteuil na een lange wandel- of fietstocht

Lekker relaxen in een fauteuil na een lange wandel- of fietstocht

Nu het voorjaar weer voor de deur staat trekken we er straks weer meer op uit. Het is daarom belangrijk dat al je materiaal en je sportieve uitrusting goed in orde is. Een laatste controle van de fiets of een inspectie van je wandeloutfit is altijd een must als je...

De 5 beste bomen voor in de tuin, 2022

De 5 beste bomen voor in de tuin, 2022

Met de zon in opkomst is het weer lekker tijd om de tuinduren open te gooien, de tuinmeubels af te boenen en de karaf op de tafel te zetten. Ook al is de opkomst geleidelijk, is het toch al lekker om in de ochtend of de vroege middag lekker eventjes in de tuin te...

route’s

Over de maasterrassen bij Beesel

Deze route wordt aangeboden door Routebureau Nederland Titel: Over de maasterrassen bij Beesel Start- en eindpunt: Terras Maashof, Ouddorp 14 in Beesel Pauzeplaats na 19 km: Café De Bosrand, Bosstraat 100 in Swalmen Afstand: 31 km...

Rondom het Beuven

Deze fietsroute "Rondom het Beuven"wordt aangeboden door Routebureau Nederland Titel: Rondom het Beuven Start- en eindpunt: Het Blank Water, Brugstraat 9 in Someren Eind Pauzeplaats na 19 km: Golfbaan De Swinkelsche, Maarheezerdijk 10 in Someren...

Langs de beken van het Leudal

Deze route wordt aangeboden door Routebureau Nederland Titel: Langs de beken van het Leudal Start- en eindpunt: Café Den Hook, Dorpstraat 71 in Heythuysen  Pauzeplaats na 19 km: Café Lot, Kerkstraat 1 in Nunhem Afstand: 31 km...