Home > De 5 beste bomen voor in de tuin, 2022

De 5 beste bomen voor in de tuin, 2022

Met de zon in opkomst is het weer lekker tijd om de tuinduren open te gooien, de tuinmeubels af te boenen en de karaf op de tafel te zetten. Ook al is de opkomst geleidelijk, is het toch al lekker om in de ochtend of de vroege middag lekker eventjes in de tuin te zitten. Eenmaal zittend met wat lekkers, is het uitzicht toch niet te missen. Wellicht dat er wat nieuws geplant kan worden? Of wat meer zorg besteed kan worden aan het huidige groen? Om het groen in de tuin wat meer te laten spreken vind je hier de beste bomen om in de tuin te planten.

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

Japanse sierkers

Allereerst, de Japanse sierkers. Deze boom is wegens de mooie grote roze – witte bloemen vooral in het voorjaar een grote favoriet. Deze boom brengt sfeer, kleur en voldoende schaduw voor in de tuin. Ondanks men vaak doet denken dat dit best een grote boom is, past deze in elke tuin. Zelfs de allerkleinste tuinen kunnen opgebeurd worden met de Japanse Sierkers.

Sierpeer Pyrus

De unieke vorm en bladeren aan deze boom maken het een lieveling voor in de tuin. De groene bladeren zijn glanzend en kunnen 8 cm lang worden. In de herfst tot aan de vroege winter hebben de bladeren een mooie volle rode kleur. In het voorjaar kun je genieten van witte bloesems die uitgroeien tot eetbare vruchten. De boom kan voor een muur of schutting geplaatst worden als pronkstuk of voor meer privacy in de tuin.

Vijgenboom

De vijgenboom is een lage boom die heel het jaar door mooie gevormde bladeren heeft. In de zomer trakteert de boom zelfs op eetbare vijgen. Menig van ons kan zich dan wel ook wel herinneren dat oma en opa altijd een boom in de tuin hadden staan met wat heerlijks erin hangen. In sommige regio’s was ging de voorkeur uit naar de vijgenboom, en in andere naar de appelboom, pruimenboom of gewoon de perenboom. De vijgenboom is in ieder geval een heerlijke aanwist.

Moerbei

De volgende boom is de moerbei. In deze boom groeien kleine vruchten vol vitamines en zoetsappigheid. Wat deze boom praktisch maakt voor in de tuin is dat deze erg makkelijk te snoeien is. Je hebt dus geen kind aan de moerbei. Een erg populaire methode om deze boom te plaatsen is als dak boom. Dat creëert een erg gezellig effect net boven de picknicktafel. Daarbij, brengt de moerbei heerlijke diepe schaduwen. Ideaal dus voor de zomerdagen.

Olijfboom

De olijfboom is een Zuiderse boom die in het voorjaar-zomer een mooie bloemzetting heeft, en in de winter heerlijke vruchten. De beste standplaats voor deze boom is in een hoekje. Hier vangt de boom overdag zonlicht en warmte op, zo blijft de temperatuur van de boom goed voor het rijpen van de olijven. Wat handig is aan deze boom is dat een olijfboom kopen overal mogelijk is.

Bomen in pot

Wanneer je een boom besluit te planten in de tuin is het belangrijk om te letten op de eisen. Sommige bomen hebben namelijk specifieke wensen om tot volrecht te kunnen groeien. Wanneer jouw boom bijvoorbeeld niet tegen een natte ondergrond kan, is een pot ideaal. Een goede pot voor het planten van bomen is een douglas bloembak, deze is groot en stevig genoeg voor het houden van een boom. Wanneer je echt op zoek bent naar iets unieks, is een plantenbak op maat ook altijd een goede optie.

Ongeacht welke zorg jouw boom nodig heeft, de voornaamste voeding blijft liefde. Met genoeg adoratie komt de zorg van jouw nieuwe aanwinst zeker tot zijn recht.

Tags:

overige berichten

Wat kan een fysiotherapeut voor je betekenen?

Wat kan een fysiotherapeut voor je betekenen?

Fysiotherapie is belangrijk voor het herstellen van de beweging van het lichaam wanneer je last hebt van een blessure, ziekte of handicap. Daarnaast kan fysiotherapie helpen om bepaalde risico’s op letsel en/of ziekte in de toekomst te verminderen. Door een bezoek aan...

Lekker relaxen in een fauteuil na een lange wandel- of fietstocht

Lekker relaxen in een fauteuil na een lange wandel- of fietstocht

Nu het voorjaar weer voor de deur staat trekken we er straks weer meer op uit. Het is daarom belangrijk dat al je materiaal en je sportieve uitrusting goed in orde is. Een laatste controle van de fiets of een inspectie van je wandeloutfit is altijd een must als je...

route’s

Over de maasterrassen bij Beesel

Deze route wordt aangeboden door Routebureau Nederland Titel: Over de maasterrassen bij Beesel Start- en eindpunt: Terras Maashof, Ouddorp 14 in Beesel Pauzeplaats na 19 km: Café De Bosrand, Bosstraat 100 in Swalmen Afstand: 31 km...

Rondom het Beuven

Deze fietsroute "Rondom het Beuven"wordt aangeboden door Routebureau Nederland Titel: Rondom het Beuven Start- en eindpunt: Het Blank Water, Brugstraat 9 in Someren Eind Pauzeplaats na 19 km: Golfbaan De Swinkelsche, Maarheezerdijk 10 in Someren...

Langs de beken van het Leudal

Deze route wordt aangeboden door Routebureau Nederland Titel: Langs de beken van het Leudal Start- en eindpunt: Café Den Hook, Dorpstraat 71 in Heythuysen  Pauzeplaats na 19 km: Café Lot, Kerkstraat 1 in Nunhem Afstand: 31 km...