Home > 5 Ondergewaardeerde fietsregio’s in Europa voor de volgende fietsvakantie

5 Ondergewaardeerde fietsregio’s in Europa voor de volgende fietsvakantie

Hallo fietsliefhebbers! Het is tijd om de platgetreden paden te verlaten en een aantal minder bekende, maar ongelooflijk mooie fietsregio’s in Europa te verkennen. Deze verborgen parels bieden je niet alleen spectaculaire landschappen, maar ook een rustige en ongestoorde fietservaring. Laten we onze fiets pakken en deze onontdekte paden gaan ontdekken!

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

Het Zwarte Woud, Duitsland

Als je op zoek bent naar een schilderachtige rit door dichte bossen, langs glinsterende meren en gezellige Duitse dorpjes, dan is het Zwarte Woud precies wat je zoekt. Dit gebied heeft een breed scala aan fietspaden, variërend van eenvoudige tot uitdagende routes. En na een lange dag fietsen, kun je genieten van een heerlijk stuk Schwarzwälder Kirschtorte!

fietsvakantie groep

De Alentejo-regio, Portugal

Portugal staat misschien niet bovenaan de lijst van populaire fietsbestemmingen, maar de Alentejo-regio, met zijn glooiende heuvels, middeleeuwse stadjes en wijngaarden, zou dat wel moeten zijn. Het tempo van het leven is hier traag, waardoor je alle tijd hebt om te genieten van het landschap en de lokale cultuur.

De Jura, Frankrijk

De Jura, gelegen in het oosten van Frankrijk, is een van de best bewaarde geheimen van het land. Het is een paradijs voor fietsers met zijn prachtige meren, hoge bergen, diepe valleien en adembenemende watervallen. En laten we de heerlijke Franse keuken en wijnen niet vergeten!

fietsen glooiend landschap

De Bohemen, Tsjechië

Tsjechië is meer dan Praag en bier. De regio Bohemen biedt fantastische fietspaden die je meenemen langs kastelen, historische plaatsen en door prachtige landschappen. Bovendien zijn de fietspaden hier zeer goed onderhouden en bewegwijzerd.

Puglia, Italië

Puglia, de hak van de Italiaanse laars, is een nog onontdekte schat voor veel fietsers. Met zijn oude trullo-huizen, olijfgaarden, witte zandstranden en kristalhelder water, is Puglia de perfecte regio voor een ontspannen fietsvakantie.

Dus, fietsliefhebbers, het is tijd om deze minder bekende, maar absoluut adembenemende fietsregio’s in Europa te ontdekken. Pak je fiets, stel je navigatie in en ga op avontuur! We raden aan om ook een elektrische fietspomp van Donrox mee te nemen. Dit Nederlandse bedrijf maakt compacte fietspompen waarmee je je banden zonder moeite oppompt. Ook kun je met een Donrox pomp de bandenspanning aflezen, waardoor je snel kunt checken of de bandendruk nog oké is. Tot slot, het gaat niet om de bestemming, maar om de reis. Dus trappen maar, en geniet van elk moment!

Tags:

overige berichten

De voordelen van een elektrische fiets

De voordelen van een elektrische fiets

Met de stijgende populariteit van elektrische voertuigen, is het geen verrassing dat elektrische fietsen steeds meer terrein winnen in de fietsindustrie. Elektrische fietsen bieden een alternatieve en milieuvriendelijke manier van transport die zowel voordelig is voor...

route’s

Over de maasterrassen bij Beesel

Deze route wordt aangeboden door Routebureau Nederland Titel: Over de maasterrassen bij Beesel Start- en eindpunt: Terras Maashof, Ouddorp 14 in Beesel Pauzeplaats na 19 km: Café De Bosrand, Bosstraat 100 in Swalmen Afstand: 31 km...

Rondom het Beuven

Deze fietsroute "Rondom het Beuven"wordt aangeboden door Routebureau Nederland Titel: Rondom het Beuven Start- en eindpunt: Het Blank Water, Brugstraat 9 in Someren Eind Pauzeplaats na 19 km: Golfbaan De Swinkelsche, Maarheezerdijk 10 in Someren...

Langs de beken van het Leudal

Deze route wordt aangeboden door Routebureau Nederland Titel: Langs de beken van het Leudal Start- en eindpunt: Café Den Hook, Dorpstraat 71 in Heythuysen  Pauzeplaats na 19 km: Café Lot, Kerkstraat 1 in Nunhem Afstand: 31 km...