Sentier - Noord-Hollandpad E13

{print_this_page} Envoyer cette page à un ami Bookmark and Share
Foto: Provincie Noord-Holland

Het Noord-Hollandpad wordt aangeboden door de Provincie Noord-Holland

Het Noord-Hollandpad is een gemarkeerde lange- afstand-wandelroute (circa 270 kilometer) van Wieringen of Texel naar het Gooi. De route loopt over slingerende dijken, langs kaarsrechte kanalen, over boerenland, hekjes met en zonder overstapjes, rustige landwegen, voet- en fietspaden. Tijdens deze wandeling maakt u kennis met Hollandse luchten, wisselende vergezichten, kleurige bollenvelden in het voorjaar en de alom aanwezige natuur, waar u vaak alleen maar wandelend kunt komen.

Etappe 12 ('s-Graveland-Huizen) van het Noord-Hollandpad
Startpunt: Bezoekerscentrum Natuurmonumenten, Noordereind in ‘s-Graveland
Eindpunt: Haven van Huizen, bij het paneel tegenover de pontsteiger
Afstand: 14 km
Gps-navigatie: Klik hier om deze route te downloaden naar gpxBos- en heide, natuurbrug en vissersdorp
U wandelt de Gooise stuwwal op en steekt door het Spanderwoud naar de spectaculaire 'natuurbrug' Zanderij Crailoo van het Goois natuurreservaat, een 600 meter lange en op de smalste delen 50 meter breden verbinding voor dieren, wandelaars en fietsers die autoweg, bedrijventerreinen en sportpark overbrugt. Op het dak van het Gooi, de Bussumerheide liggen oeroude grafheuvels. De route gaat onder de drukke A1 bij Crailoo door en brengt u nog hoger, de Blaricummer- en Tafelbergheide op, waar runderen en schapen grazen. Dan volgt een lange afdaling naar de haven van Huizen langs schrale akkertjes en door het Oude Dorp. Vroeger woonde er vooral vissers en keuterboertjes met hun netten, schapen en potstallen op het erf.

Let op: Alternatieve route tijdens het broedseizoen (15 maart - 15 juni)
Tijdens het broedseizoen zijn veel natuurgebieden gesloten en dient u te kiezen voor de alternatieve route(s) (onderdeel van de routebeschrijving, zie link hierboven).

Deze route kan ook in tegengestelde richting worden gelopen. De bijbehorende routebeschrijving vindt u op de website van het Noord-Hollandpad. Hier kunt u ook het gehele GPS-track van alle etappes (inclusief alternatieve routes i.v.m. het broedseizoen) downloaden.

Klik hier voor de website van het Noord-Hollandpad

 

{show_complete_route_description}

map

auteur

{route_score}

ster ster ster ster ster


Vue d’ensemble de votre itinéraire

{route_overnachtingen}

{route_pois}

{route_packages}

Que pensez-vous de cet itinéraire?


Inscrivez-vous faire des commentaires sur ce post.