Fietsroute - Historische Polders

Print deze pagina (gebruik Google Chrome) Verstuur deze pagina naar een bekende Bookmark and Share
Foto: Promotie Zeeland Delta

Deze route is ontwikkeld door Routebureau Zeeland

Titel: Historische Polders
Start- en eindpunt: Fietsknooppunt 74 in Axel
Afstand: 33,5 km
Markering/beschrijving: Dit is een route over het fietsknooppuntennetwerk. Klik voor de complete beschrijving op de link onderaan.
Gps-navigatie: Klik hier om deze route te downloaden naar gpx

Axel ligt middenin de binnenlanden van Zeeuws-Vlaanderen maar heeft een polderlandschap dat herinnert aan een tijd dat het stadje een stuk dichter bij zee lag. Langzaam werd het land rond Axel uit de zee gewonnen en je rijdt in het noordelijke gedeelte van Axeler Ambacht door polders uit verschillende periodes. Je kunt dit verschil goed zien. Jonge polders zijn strak en recht. Oudere gebieden hebben meer kronkeldijken en een hobbelig uiterlijk wat herinnert aan het natuurlijke uiterlijk dat dit gebied oorspronkelijk had. Een afwisselende tocht met een fijne mix van natuur- en cultuurhistorie.

 

Toon/verberg hele beschrijving

map

Route aangeboden door

Waardering

ster ster ster ster ster


Overnachten in de buurt van deze route

Stopplaatsen in de buurt van deze route

Wandel - en Fietsarrangementen in de regio

Wat vindt u van deze route?


guylam

guylam 13-08-12 18:21:39

Zeer mooie route. Vooral het deel via de Spaanse forten is leuk. Op de wegen langs de velden was er in augustus wel enorm veel verkeer van landbouwvoertuigen en vrachtwagens druk in de weer om de oogst binnen te halen. Dus oppassen geblazen. Picknicken langs de waterkant is niet aan te raden vanwegen de enorme zwermen muggen. Eerst merk je ze niet maar dan slaan ze genadeloos toe.

Isolde

Isolde 19-04-15 16:56:36

Super fietsroute! Weinig verkeer en hele mooie picknickplaatsjes! Het is aan te raden om zelf drinken en eventueel een hapje mee te doen, want je passeert geen enkele drinkgelegenheid. In april geen last van muggen aan het water.

Meld je aan om hierop te kunnen reageren.