Fietsroute - Staats-Spaanse linies

Print deze pagina (gebruik Google Chrome) Verstuur deze pagina naar een bekende Bookmark and Share
Foto: Promotie Zeeland Delta

Deze route is ontwikkeld door Routebureau Zeeland

Titel: Staats-Spaanse linies
Start- en eindpunt: Museum het Bolwerk, Markt 28 in IJzendijke
Afstand: 60 km
Markering/beschrijving: Dit is een route over het fietsknooppuntennetwerk. Klik voor de complete beschrijving op de link onderaan.
Gps-navigatie: Klik hier om deze route te downloaden naar gpx

Tijdens de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) lag Zeeuws-Vlaanderen in de vuurlinie van de Staatse en Spaanse troepen. De strijdende partijen – de Noordelijke Nederlanden versus de Spaanse kroon – verschansten zich tegenover elkaar, achter hun aarden forten en langgerekte liniedijken. Steden in de frontlinie werden versterkt met stevige wallen en brede grachten. Overblijfselen van militaire verdedigingswerken uit die tijd worden de Staats-Spaanse Linies genoemd. Soms heel herkenbaar, soms niet meer dan een haakse bocht in de weg of een schijnbaar misplaatste verhoging in het vlakke landschap van Zeeuws-Vlaanderen…. Het zijn de stillen getuigen van een woelige strijd.

 

Toon/verberg hele beschrijving

map

Route aangeboden door

Waardering

ster ster ster ster ster


Overnachten in de buurt van deze route

Stopplaatsen in de buurt van deze route

Wandel - en Fietsarrangementen in de regio

Wat vindt u van deze route?


werneroptcollege@gmail.com

werneroptcollege@gmail.com 13-04-15 00:37:19

Na een saai begin langs een kale, nieuw aangelegde weg volgden mooie landschappen. Tegen een steile zuidwester baanden wij ons een weg tot wij nummer 99


(net zoals er eigenlijk een vervolg op deze feedback had moeten komen, hadden er ook nummers moeten staan na 99, maar plotsklaps mochten we het zelf uitzoeken…)

elambert

elambert 10-08-15 22:13:52

Mooie route, heel leuk om te fietsen met voldoende rustpunten (eten/drinken) onderweg. Ook mooie uitzichten over het Zeeuws Vlaamse polderlandschap.
Een aantal dingen kloppen echter niet in de knooppunten en met het kaartje; in IJzendijke begint de route naar knooppunt 31, niet 32, daarna volgt 32 en ga je naar 52, volgens het kaartje wordt je rechtstreeks naar 52 gestuurd, maar kom je hier van de andere kant aan, dus zie je bordje niet. Overigens is er op het kaartje nog geen rekening gehouden met nieuwe weg die is aangelegd, waardoor je richting Waterlandkerkje deze niet meer op de fiets kunt oversteken, je zult dan eerst naar de rotonde terug bij IJzendijke moeten om daar door de fietserstunnel te gaan. Verder klopt er iets niet in de volgorde 73-74-72-71, volgens mij moet dit zijn 73-49-74-72-71, want bij 73 staat 74 niet aangegeven, wel 49 en 71 (waar wij dus rechtstreeks aankwamen). Later in de route komt 49 terug tussen 47 en 53, maar moet deze er tussen uit. Volgens het kaartje wordt je overigens rechtstreeks van 77 naar 49 gestuurd, dus niet via 73.
Ook tussen Aardenburg en Sluis en in Sint Anna ter Muiden klopt het kaartje niet helemaal met de aangegeven knooppunten route. Na Sint Anna ter Muiden komt je op het eerst knooppunt 53, dit zit 2x in de route, maar zijn verschillende knooppunten. In Retranchement kom je op knooppunt 30, maar hier staan de bordjes van de andere kant, dus hier fiets je eerst voorbij. Tussen knooppunt 95 en 40 wijkt de route op het kaartje weer iets af van de knooppunten route. In Oostburg wordt je van 47 naar 49 gestuurd, maar hier dus 49 overslaan (vind je ook niet), hier rechtstreeks naar 53 (2e nummer 53).
Een hele lijst, ik hoop dat ik het goed heb uitgelegd en dat u er wat aan heeft.

Meld je aan om hierop te kunnen reageren.