Fietsroute - Fietsen door Klimmen, Haasdal en Valkenburg

Print deze pagina (gebruik Google Chrome) Verstuur deze pagina naar een bekende Bookmark and Share
Beekstraat langs het Ravensbosch Klein Haasdal met watertoren, Foto: Gouwenaar (bron: Wikipedia) Kapel aan de Putweg in Kleingenhout, Foto: Romaine (bron: Wikipedia) Foto: RouteBureau Nederland Uitzicht over Ingendael Sint Hubertuskapel in Groot Haasdal, Foto: RouteBureau Nederland

Deze route is ontwikkeld RouteBureau Nederland

Titel: Fietsen door Klimmen, Haasdal en Valkenburg
Start- en eindpunt: Station Klimmen-Ransdaal aan de Mareheiweg in Klimmen
Afstand: 23,5 km
Markering/beschrijving: Route langs het fietsknooppuntennetwerk. Klik voor de complete routebeschrijving op de link onderaan.
Gps-navigatie: Klik hier om deze route te downloaden naar gpx

De naam van het dorp Klimmen heeft echt iets te maken met het gelijknamige werkwoord. Om er te komen, van welke richting dan ook, zal je namelijk omhoog moeten. Deze fietstocht door het afwisselende Zuid-Limburgse landschap begint in Klimmen en eindigt er ook weer… klimmen en dalen dus! Onderweg doe je verschillende dorpen aan zoals Arensgenhout, Klein Haasdal en Groot Haasdal. Ook kom je door het toeristische stadje Valkenburg. Natuurschoon en gezellige bedrijvigheid wisselen elkaar dus af en je treft onderweg voldoende horeca aan.

Let op
Door het heuvelachtige terrein kan deze route soms zwaar zijn. Een fiets met minimaal 21 versnellingen is aan te bevelen.

Routebeschrijving
Vanaf station Klimmen-Ransdaal ga je (met het station in je rug) rechtsaf (Mareheiweg) en direct linksaf (Stationsstraat).
Aan het eind van de Stationsstraat linksaf, je volgt nu knooppunt 56.
Volg daarna: 62 - 63 - 61 - 60 - 59 - 56
Tot slot volg je knooppunt 55 tot je rechtsaf de Stationsstraat in kunt, deze tot het eind volgen. Je komt nu vanzelf bij het eindpunt/startpunt van de route, Station Klimmen-Ransdaal.

 

Toon/verberg hele beschrijving

map

Route aangeboden door

Waardering

ster ster ster ster ster


Overnachten in de buurt van deze route

Stopplaatsen in de buurt van deze route

Wandel - en Fietsarrangementen in de regio

Wat vindt u van deze route?


Meld je aan om hierop te kunnen reageren.