Fietsroute - Merefelt en Weerterbos

Print deze pagina (gebruik Google Chrome) Verstuur deze pagina naar een bekende Bookmark and Share
Foto: RouteBureau Nederland Foto: RouteBureau Nederland Foto: RouteBureau Nederland Foto: RouteBureau Nederland Foto: Jo Coolen Grenskerkmomument, Foto: Jo Coolen Picknickplaats bij het Grenskerkmonument, Foto: Jo Coolen Uitkijktoren Weerterbos, Foto: Jo Coolen

Deze route is ontwikkeld door RouteBureau Nederland in samenwerking met Stichting Venezuela Werkgroep Nederweert

Titel:
Merefelt en Weerterbos
Start- en eindpunt: Café Bi-j Le-Nie, Kruisstraat 53 in Nederweert Eind
Afstand: 41 km, mogelijkheid om in te korten tot ongeveer 18 km
Markering/beschrijving: Dit is een beschreven route. Klik op onderstaande link voor de beschrijving.
Gps-navigatie: Klik hier om deze route te downloaden naar gpx

De oorspronkelijke naam van Nederweert is 'Merefelt'. Dit betekent 'te midden van meren', maar een andere uitleg is dat deze naam verwijst naar een paardenwisselplaats uit de Romeinse tijd. Deze route rondom Nederweert begint in Café Bi-j Le-Nie ('Bij Lenie') in Nederweert Eind en voert u langs de Noordervaart en het kanaal Wessem-Nederweert richting het Weerterbos, dat onderdeel is van het grensoverschrijdende natuurgebied Kempen-Broek. Door het verschil in hoog (droog) en laag (nat) is de natuur in het Weerterbos heel gevarieerd en leven er veel verschillende diersoorten, zoals bijzondere vlinders en vogels. Het Weerterbos was vroeger een echte woestenij waar tot in de 19e eeuw nog wolven leefden, maar tegenwoordig is het een ideaal gebied voor fietsers en wandelaars die op zoek zijn naar rust en mooie landschappen. Tijdens de route komt u een aantal interessante stopplaatsen tegen zoals het Grenskerkmonument en de uitzichttoren van Het Limburgs Landschap. Wie weet ziet u vanaf de toren een aantal edelherten lopen! Voordat u het Weerterbos in fietst komt u langs de Daatjeshoeve, een prima plek om met koffie en vlaai op adem te komen en te genieten van de prachtige omgeving.

 

Toon/verberg hele beschrijving

map

Route aangeboden door

Waardering

ster ster ster ster ster


Overnachten in de buurt van deze route

Stopplaatsen in de buurt van deze route

Wandel - en Fietsarrangementen in de regio

Wat vindt u van deze route?


Ro

Ro 4-10-15 22:53:11

Afrader: vlak bij Weert moest ik een gelukkig nog droge sloot over. Een aantal kilometers verderop werd ik letterlijk het bos ingestuurd: zelfs geen wandelpad te bekennen. Teruggereden, en doorgegaan naar Heerlijk fietsen in de Peelstreek. Die deugde wel, al moest de fiets hier over een hek.

Meld je aan om hierop te kunnen reageren.