vélo route - Hondsrug, Hunzedal en hunebedden

{print_this_page} Envoyer cette page à un ami Bookmark and Share
Afbeelding: Stichting Het Drentse Landschap Zicht op de Hondsrug, Foto Gouwenaar (Wikipedia) Grootste hunebed van Nederland bij Borger, Foto Gouwenaar (Wikipedia) Hunebed bij Drouwen, Foto Andre Engels (Wikipedia) Drouwen , Foto Gouwenaar (Wikipedia) Dorpskerk van Borger, Foto Gouwenaar (Wikipedia)

Deze route is ontwikkeld door Het Drentse Landschap

Titel: Hondsrug, Hunzedal en hunebedden
Start- en eindpunt: Hunebedcentrum, Bronnegerstraat 12 in Borger
Afstand: Circa 45 km. U kunt de route inkorten in Buinen (van punt 13 naar 34) en in Exloo (van punt 18 naar 29).
Markering/beschrijving: Dit is een beschreven route, waar mogelijk is met KP-cijfers de relatie met de knooppunten van het Drentse Fietsroutenetwerk gelegd. Klik op onderstaande link voor de routebrochure.
Gps-navigatie: Klik hier om deze route te downloaden naar gpx

Mocht het predicaat 'een fietstocht vol afwisseling' ooit ergens terecht opgeplakt zijn, dan is het wel op deze route vanuit Borger langs de oude dorpen Bronneger, Drouwen, Gasselte, Buinen, Exloo en Odoorn. Onderweg heeft u prachtige vergezichten over het beekdal van de Hunze en zijn bronriviertjes het Voorste en Achterste Diep. U ziet de Hondsrug als een glooiende lijn langs de westelijke horizon en vanaf de uitkijktoren Poolshoogte bekijkt u de Staatsbossen eens vanaf een geheel andere kant. U komt over hoge essen, over de heide, door het bos. U fietst langs aardappelakkers waar geen eind aan lijkt te komen. Onderweg rijdt u langs kleine weilandjes, afgelegen boerderijen, stille dorpjes en bedrijvige dorpscentra. Plus dat de tocht u vandaag langs maar liefst éénvijfde deel van de Drentse hunebedden en het Lofarproject voert!

 

{show_complete_route_description}

map

auteur

{route_score}

ster ster ster ster ster


Vue d’ensemble de votre itinéraire

{route_overnachtingen}

{route_pois}

{route_packages}

Que pensez-vous de cet itinéraire?


Inscrivez-vous faire des commentaires sur ce post.