Trail - Bargerveen

Print this page Email this page to a friend Bookmark and Share
Bargerveen, Foto: Hrald (Wikipedia) Bargerveen, Foto: Hrald (Wikipedia) Bargerveen, Foto: Hrald (Wikipedia) Bargerveen, Foto: Hrald (Wikipedia) Bargerveen, Foto: Hrald (Wikipedia)

Deze route is ontwikkeld door Staatsbosbeheer

Start- en eindpunt: Parkeerplaats Bargerveen, Hoge Weg ten zuiden van Zwartemeer
Afstand: 17 km, in te korten tot 9 km
Markering/beschrijving: Dit is een beschreven route (zie link hieronder)
Gps-navigatie: Klik hier om deze route te downloaden naar gpx

In het uiterste zuidoosten van Drenthe ligt één van de weinige restanten van het hoogveen dat ooit grote delen van ons land bedekte. Het Bargerveen is een paradijs voor vlinders, libellen, orchideeën en meer dan tweehonderd vogelsoorten. Boswachter Jans de Vries van Staatsbosbeheer zette een wandelroute uit die u laat kennismaken met de unieke flora en fauna van dit hoogveengebied.Bron tekst: Staatsbosbeheer 

 

{show_complete_route_description}

map

author

{route_score}

ster ster ster ster ster


Overview of your route

{route_overnachtingen}

{route_pois}

{route_packages}

What do you think of this route?


gerardd

gerardd 19-05-12 00:47:22

Zeer mooie route, prachtig vogelgezang, zeer rustig (vooral op sommige stukken waar je de weg niet deelt met fietsers), interessante geschiedenis.

ECHTER: HET BEGIN VAN DE BESCHRIJVING KLOPT NIET (Punt 1):
“Aan het einde bij T-splitsing LA. Neem dan het eerste pad RA (bij paal met blauwe en rode markering).” Dit klopt niet. Als je dat doet kom je terug op de weg. In plaats van RA moet je hier rechtdoor. Wij hadden behoorlijk moeite met behulp van de kaart het Huussie van Uneken uiteindelijk te vinden. Anderen die een stukje voor ons liepen kwamen inderdaad terug bij af, maar wisten ongeveer waar het Huussie van Uneken lag, en vonden zo weer de weg.

Als je op dit stuk de kaart goed volgt en niet de beschrijving, dan lukt het wel. Helaas kan ik niet de korrekte beschrijving geven, omdat we hiet nogal veel fout liepen. En toen we terug kwamen hadden we geen zin om dit alsnog te checken.

Onder punt 7: “Dan komt er links een weide met daarachter een brede, vers opgeworpen veenkade. Loop deze nog voorbij en ga dan direct LA over een oude, lagergelegen kade die met heide is begroeid.” Deze oude kade komt vrij snel na de verse veenkade, je moet echt goed opletten, je loopt er zo voorbij.

Fietsenwandelweb.nl

Fietsenwandelweb.nl 19-05-12 08:39:58

Beste Gerard,

Bedankt voor je feedback! Wij zullen dit doorgeven aan Staatsbosbeheer.

Met vriendelijke groet,
Fietsenwandelweb.nl

Klaassimon

Klaassimon 21-08-15 22:03:05

Link naar de wandeling werkt niet meer.

Sign up to comment on this post.