Wandelroute - Molenroute

Print deze pagina (gebruik Google Chrome) Verstuur deze pagina naar een bekende Bookmark and Share
molenroute

Deze route is ontwikkeld door Recreatie Noord-Holland.

De Molenroute is een rondwandeling langs Zaanse gevels, molenwieken en uitgestrekte polders.|

Lengte: 8.5 km
Recreatieschap: Landschap Waterland

De route is gemarkeerd met blauwe stickers met de naam van de route en een pictogram erop. De alternatieve mogelijkheden zijn aangegeven met gele stickers. De Molenroute is een rondwandeling via de Zaanse Schans met zicht op monumentale gebouwen aan de Zaan en de ringdijk van droogmakerij De Enge Wormer naar de Kalverpolder en door het eeuwenoude Zaanse vaardorp Haaldersbroek.

Natuur: Aan de overkant van de ringvaart ligt de oude vaarpolder Wormer- en Jisperveld. Dit typisch Hollandse cultuurlandschap is voor een groot deel eigendom van Natuurmonumenten. Het open weidegebied is van oudsher in trek bij vele soorten weidevogels als grutto, tureluur, kievit en kempaan.

Cultuur: Karakteristieke woonbuurt van de Zaanse Schans. Achter het Zaans Museum begint het Schanszichtpad, een doorsteek over hoge bruggetjes dwars door de Kalverpolder. In het broedseizoen dat loopt van 15 maart tot 15 juni is dit pad afgesloten.

Startpunt: De molenroute kan gestart worden achter het zaans Museum. Doorsteek Schanszichtpad.

Parkeergelegenheid: Afhankelijk van de route maar indien aanwezig, vrijwel altijd onbetaalde parkeerplaatsen.

Honden toegestaan: Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd (op de Zaanse Schans).

Verkooppunt: Folders met routebeschrijvingen en kaarten zijn verkrijgbaar bij Bezoekercentrum Het Twiske, Noorderlaaik 1 in Het Twiske, maar ook bij: - Amsterdam Tourist Office, tel. 0900 400 40 40 - VVV Volendam, tel. 0299 36 37 47 - VVV Edam, tel. 0299 31 51 25 - VVV Graft-De Rijp, tel. 0299 67 19 79 - informatiecentrum Beemster, telefoon: 0299 62 18 26

Deze route is beschreven in de wandelkaart Zuid-Beemster; ‘Wandelen langs werelderfgoederen’. Hierin vind u een gedetailleerde routekaart, informatie over natuur, landschap cultuurhistorie, waterbeheer en attracties en bezienswaardigheden langs de route en praktische informatie. In totaal vindt u in deze folder twee routes, waaronder ook de Czaar Peter route (ANWB).

Ga voor meer informatie naar www.recreatienoordholland.nl

 

Toon/verberg hele beschrijving

map

Route aangeboden door

Waardering

ster ster ster ster ster


Overnachten in de buurt van deze route

Stopplaatsen in de buurt van deze route

Wandel - en Fietsarrangementen in de regio

Wat vindt u van deze route?


juleswolfrat

juleswolfrat 11-09-11 18:24:18

Prachtig cultuurlandschap, maar het lopen van de route is geen pretje door het vele auto verkeer op bepaalde delen. Grote delen moet je op de rijweg lopen en is er geen apart voetpad. Dus moet je voortdurend in de berm gaan staan en wachten. Het was bepaald geen ontspannen wandeling. Geen aanrader dus.

Meld je aan om hierop te kunnen reageren.