Overplaats

Print deze pagina (gebruik Google Chrome) Verstuur deze pagina naar een bekende Bookmark and Share
Hartekamp, foto Johan Stuart Zwitserse brug en ravijn, foto Arthur Schaafsma

Restant oud landgoed
Dit gebied was oorspronkelijk de 'overtuin' van buitenplaats De Hartenkamp. Het is een interessant loofbos rond een fraaie vijver. In het voorjaar is er volop te genieten van bloeiende stinsenplanten, in het najaar groeien er veel paddestoelen. Het is er rijk aan vogels, er broeden veel zangvogels en spechten. Regelmatig laat de zeldzame appelvink zich hier zien.

Linnaeushof
De Linnaeushof is een deel van het vroegere landgoed Harte­kamp, waar ooit de beroemde geleerde Linnaeus planten bestu­deerde. Er is nu een populaire speeltuin, geflankeerd met terras­sen, kramen en alles wat er bij hoort. De eigenlijke hof is een gezellig, niet al groot wandelbos op een strandwal met gazons. De bomen zijn er oud en eerbiedwaardig en de bodem is in de lente feestelijk begroeid met bloeiende stinsenplanten, zoals knikken­de vogelmelk en boshy­acinten.

Speeltuin Linnaeushof
Naast de Overplaats ligt Europa's grootste speeltuin met meer dan 350 speeltoestellen en attracties. Voor informatie en openingstijden, kunt u bellen naar: 023-5847624.

Toegankelijkheid
Vrije wandeling van zonsopkomst tot zonsondergang. Sommige gedeeltes zijn afgelsoten tijdens de renovatiewerkzaamheden.
Honden: De hond mag in Linnaeushof los lopen. Bij een wandeling in Eikenrode mag de hond niet mee.

Renovatie werkzaamheden
Landschap Noord-Holland heeft verschillende kleine bosgebieden verworven en met elkaar verbonden. De volgende stap is het terugbrengen van enkele cultuurhistorische zaken en het wegwerken van achterstallig onderhoud. Dit zal plaatsvinden in de peride september 2011 t/m maart 2012. Meer informatie.

 

map

Stopplaatsen in de buurt

Geplaatst door

Reacties op deze Stopplaats


Meld je aan om hierop te kunnen reageren.