Startpunt Klompenpad - Doorn

{print_this_page} Schicken Sie diese Seite einem Freund Bookmark and Share
Bron: Landschap Erfgoed Utrecht

Startpunt Klompenpad 'Gerrit Achterbergpad' (Doorn)

Startpunt: Stadshaven in Wijk bij Duurstede of Bosrestaurant Sandenburg, Sandenburgerlaan 2 in Doorn
Lengte: 11 km. (de afstand betreft de wandeling Wijk bij Duurstede-Doorn of omgekeerd).

Praktische informatie
Let op: Dit is geen rondwandeling. De afstand betreft de wandeling van Wijk bij Duurstede naar Doorn of omgekeerd. U kunt de route verkorten en/of verlengen en deels als rondwandeling lopen. Dit staat op de kaart aangegeven.
De paden zijn onverhard en daarom niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Ter bescherming van flora & fauna kan het Klompenpad soms tijdelijk zijn afgesloten, bijvoorbeeld vanwege het broedseizoen. Kijk voor actuele informatie over toegankelijkheid op de website. Honden zijn toegestaan.

Wandelen in de voetsporen van Gerrit Achterberg, over landgoed Sandenburg, door bossen en langs de voet van de Heuvelrug. Ontdek het mooie buitengebied van Doorn, Langbroek en Wijk bij Duurstede. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Klompenpaden zijn cultuurhistorische wandelroutes die particuliere terreinen, zoals landgoederen en boerenland, toegankelijk maken voor de wandelaar. Ze gaan zoveel mogelijk over historisch tracé en onverharde paden. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen de sfeer en vertellen bewoners en wandelaars over de geschiedenis van hun omgeving. Ook het landschap heeft voordeel van de ontwikkeling van Klompenpaden: vaak worden landschapselementen hersteld en aangelegd. Door aan te sluiten bij lokale initiatieven als landwinkels, horeca en kamperen bij de boer wordt de economie van de streek versterkt.

 

map

Standorte in der Nähe

{poi_auteur}

{comments_poi_viewer}


Melden Sie sich einen Kommentar zu diesem Beitrag.