Startpunt Klompenpaden - Wijk bij Duurstede

Print deze pagina (gebruik Google Chrome) Verstuur deze pagina naar een bekende Bookmark and Share
Bron: Landschap Erfgoed Utrecht Bron: Landschap Erfgoed Utrecht

Startpunt Klompenpad 'Gerrit Achterbergpad' (Wijk bij Duurstede)
Startpunt: Stadshaven in Wijk bij Duurstede of Bosrestaurant Sandenburg, Sandenburgerlaan 2 in Doorn
Lengte: 11 km. (de afstand betreft de wandeling Wijk bij Duurstede-Doorn of omgekeerd).
Let op: Dit is geen rondwandeling. De afstand betreft de wandeling van Wijk bij Duurstede naar Doorn of omgekeerd. U kunt de route verkorten en/of verlengen en deels als rondwandeling lopen. Dit staat op de kaart aangegeven. 

Wandelen in de voetsporen van Gerrit Achterberg, over landgoed Sandenburg, door bossen en langs de voet van de Heuvelrug. Ontdek het mooie buitengebied van Doorn, Langbroek en Wijk bij Duurstede. Klompen aan, rugzak op en gaan!


Startpunt Klompenpad 'Overlangbroeksepad' (Wijk bij Duurstede)
Startpunt: parkeerplaats Haven, Wijk bij Duurstede of parkeerplaats Staatsbosbeheer, Utrechtse Baan, Leersum
Lengte: 11 km. (de afstand betreft de wandeling Leersum-Wijk bij Duurstede of omgekeerd).
Let Op: Dit is geen rondwandeling. De afstand betreft de wandeling van Leersum naar Wijk bij Duurstede of omgekeerd.

Wandelen over landgoederen, door essenhakhoutbosjes en houtwallen. Ontdek het mooie buitengebied van Wijk bij Duurstede en Leersum. Wandelen door het gebied van overgangen: het rivierenlandschap van de Kromme Rijn, het coulissenlandschap van de Langbroekerwetering en het kampenlandschap van de Utrechtse Heuvelrug. Klompen aan, rugzak op en gaan!Praktische informatie

De paden zijn onverhard en daarom niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Ter bescherming van flora & fauna kan het Klompenpad soms tijdelijk zijn afgesloten, bijvoorbeeld vanwege het broedseizoen. Kijk voor actuele informatie over toegankelijkheid op de website. Honden zijn toegestaan.

Klompenpaden zijn cultuurhistorische wandelroutes die particuliere terreinen, zoals landgoederen en boerenland, toegankelijk maken voor de wandelaar. Ze gaan zoveel mogelijk over historisch tracé en onverharde paden. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen de sfeer en vertellen bewoners en wandelaars over de geschiedenis van hun omgeving. Ook het landschap heeft voordeel van de ontwikkeling van Klompenpaden: vaak worden landschapselementen hersteld en aangelegd. Door aan te sluiten bij lokale initiatieven als landwinkels, horeca en kamperen bij de boer wordt de economie van de streek versterkt.


 

map

Stopplaatsen in de buurt

Geplaatst door

Reacties op deze Stopplaats


Meld je aan om hierop te kunnen reageren.