Startpunt Klompenpaden - Woudenberg

{print_this_page} Envoyer cette page à un ami Bookmark and Share
Bron: Landschap Erfgoed Utrecht Bron: Landschap Erfgoed Utrecht

Startpunt Klompenpad 'Dashorsterpad' (Woudenberg)
Startpunt: Partycentrum Schimmel, Stationsweg oost 243 (N224), Woudenberg
Lengte: 12,5 km. (rondwandeling)

Wandelen over landgoederen, boerenerven en langs delen van de Grebbelinie in de Gelderse Vallei. Ontdek het mooie buitengebied van Woudenberg, Scherpenzeel en Leusden. Wandelen door het agrarische gebied, over landgoederen en langs boerenerven en delen van de Grebbelinie. Klompen aan, rugzak op en gaan!


Startpunt Klompenpad 'Oudenhorsterpad' (Woudenberg)
Startpunt: partycentrum Schimmel, Stationsweg oost 243 (N224), Woudenberg
Lengte: 7,5 km. (rondwandeling)

Wandelen over landgoederen, boerenerven en langs beken in de Gelderse Vallei. Ontdek het mooie buitengebied van Woudenberg en Scherpenzeel. Wandelen op de grens van Gelderland en Utrecht. Door het agrarisch gebied, over landgoederen, boerenerven en langs beken. Klompen aan, rugzak op en gaan.Praktische informatie
de paden zijn onverhard en daarom niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Honden zijn niet toegestaan omdat Klompenpaden over particulier terrein gaan, waar ook vee loopt. Ter bescherming van flora & fauna kan het Klompenpad soms tijdelijk zijn afgesloten, bijvoorbeeld vanwege het broedseizoen. Kijk voor actuele informatie over toegankelijkheid op de website.

Klompenpaden zijn cultuurhistorische wandelroutes die particuliere terreinen, zoals landgoederen en boerenland, toegankelijk maken voor de wandelaar. Ze gaan zoveel mogelijk over historisch tracé en onverharde paden. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen de sfeer en vertellen bewoners en wandelaars over de geschiedenis van hun omgeving. Ook het landschap heeft voordeel van de ontwikkeling van Klompenpaden: vaak worden landschapselementen hersteld en aangelegd. Door aan te sluiten bij lokale initiatieven als landwinkels, horeca en kamperen bij de boer wordt de economie van de streek versterkt.

 

map

Sites à proximité

{poi_auteur}

{comments_poi_viewer}


Inscrivez-vous faire des commentaires sur ce post.