Startpunt Klompenpad - Driebergen-Rijssenburg

Print this page Email this page to a friend Bookmark and Share
Bron: Landschap Erfgoed Utrecht

Startpunt Klompenpad Aderwinkelpad (Driebergen-Rijssenburg)

Startpunt: Wapen van Rijsenburg, Hoofdstraat 83, Driebergen-Rijsenburg
Lengte: 12 km
Markering: De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Ontdek het mooie buitengebied van Driebergen-Rijsenburg en Bunnik. Wandelen in het Langbroekerweteringgebied. In het karakteristieke cope-landschap met de langgerekte verkaveling, versterkt door bospartijen van de landgoederen en lijnvormige landschapselementen als knotbomenrijen, lanen en zuwes. Klompen aan, rugzak op en gaan! 

Praktische informatie
De paden zijn onverhard en daarom niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Honden zijn niet toegestaan omdat Klompenpaden over particulier terrein gaan, waar ook vee loopt. Ter bescherming van flora & fauna kan het Klompenpad soms tijdelijk zijn afgesloten, bijvoorbeeld vanwege het broedseizoen. Kijk voor actuele informatie over toegankelijkheid op de website.

Klompenpaden zijn cultuurhistorische wandelroutes die particuliere terreinen, zoals landgoederen en boerenland, toegankelijk maken voor de wandelaar. Ze gaan zoveel mogelijk over historisch tracé en onverharde paden. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen de sfeer en vertellen bewoners en wandelaars over de geschiedenis van hun omgeving. Ook het landschap heeft voordeel van de ontwikkeling van Klompenpaden: vaak worden landschapselementen hersteld en aangelegd. Door aan te sluiten bij lokale initiatieven als landwinkels, horeca en kamperen bij de boer wordt de economie van de streek versterkt.

 

map

Nearby locations

{poi_auteur}

{comments_poi_viewer}


Sign up to comment on this post.