Mandefjild Bakkeveen

Print this page Email this page to a friend Bookmark and Share

It Mandefjild wordt het genoemd, dit bij tal van wandelaars geliefde uitgestrekte natuurgebied bij Bakkeveen. Het ligt op de grens van Fryslân en Drenthe en is rijk aan variatie. Er is een stuifzandgebied, de Bakkefeansterdunen, er is het bos van Ald Bakkefean, er ligt een uitgestrekt heideterrein, de Heide fan Allardseach, er is een grote poel, de Harmsdobbe, en de oude verdedigingswal, de Landweer, markeert de grens met Drenthe. Waar zoveel verschillende soorten landschapstypen voorkomen, is een natuurgebied per definitie rijk aan verschillende planten en dieren.
Op een mooie dag, vooral in het weekeinde, trekken honderden wandelaars naar dit bijzondere gebied om te genieten van de natuur en om wellicht ook even stil te staan bij de bijzondere historie.

Locatie:
Het natuurgebied ligt ten oosten van Bakkeveen.  Bij de drie ingangen, voor de Bakkefeansterdunen bij Dúndelle, voor de Heide fan Allardseach ter hoogte van restaurant De Drie Provinciën en bij de schaapskooi aan de Jarig van der Wielenwei staan informatiepanelen. Het gebied is vrij toegankelijk op de zandvlakte en op de verschillende fiets- en wandelpaden die de bezoekers er langs en door leiden. De Hollewei is opengesteld voor wandelaars, met informatie over de archeologische waarden van het gebied. Aan de kant van de Bakkefeansterdunen ligt een voor rolstoelgebruikers begaanbare route.

map

Nearby locations

{comments_poi_viewer}


Sign up to comment on this post.