Leyduin

Print deze pagina (gebruik Google Chrome) Verstuur deze pagina naar een bekende Bookmark and Share
Foto Ingwer Bos Foto Henry Buter Foto Ilse Miedema Foto Paula Zuidhof Foto Johan Stuart Foto Jos Teeuwisse Foto Y. Cosijn

Illustere buitenplaats in de binnenduinrand
Onder de noemer Leyduin vallen de drie buitenplaatsen Leyduin, Oud-Woestduin en Vinkenduin. Ooit werden deze buitenplaatsen door voorname families gebruikt als zomerverblijf. Het gebied heeft een grote cultuurhistorische- en natuurwaarde.

Wat is er te doen?
Naast de verschillende historische gebouwen in het terrein, is er ook landschappelijk veel te beleven. Op Oud-Woestduin ligt een voormalige paardenrenbaan, maar ook het Juffershuis, de belvedère en de cascade met stromend water in Leyduin zijn bijzonder. Op het landgoed kunt u spechten, boomklevers, eekhoorns, damherten en reeën aantreffen.
In het gebied zijn wandelingen uitgezet: een witte van 3,1 kilometer en een gele van 2,2 kilometer. Hier en daar staan ban­ken. Heel geschikt voor een dagje met de kinderen. De bal kan mee.
Ga b
ij de Leidsche Trekvaart hoek Manpadslaan rechtsaf. U komt dan bij een parkeerterrein en een klein Natuurinformatiecentrum de Kakelije. Geopend op zaterdag en zondag van 10.00-16.00 uur. Daar hangen panelen met foto's en uitleg over het gebied en er liggen folders.

Toegankelijkheid
 Vrije toegang van zonsop- tot zonsondergang. Wandelpaden en doorlo­pende fiets­paden (verhard). Geen brommers en motor­rijtuigen. Hond aan de lijn.

 

map

Stopplaatsen in de buurt

Geplaatst door

Reacties op deze Stopplaats


Meld je aan om hierop te kunnen reageren.