Natuurinformatiecentrum Eendenkooi 't Zand

Print this page Email this page to a friend Bookmark and Share
Foto Sylvia Leentvaar Foto Sylvia Leentvaar Het kippenhok in de tuin van het centrum, foto Johan Stuart

Wat is er te doen?
Het centrum is open bij rondleidingen en open dagen. Het publiek wordt er ontvangen, er wordt een video getoond en men kan er een tentoonstelling bekijken. Er zijn interessante thema-excursies en rondleidingen over insecten, waterdieren, weidevogels, stinseplanten, broedende eenden, vleermuizen en vlinders. Ook als het centrum niet is geopend, is het de moeite waard om hier te stoppen. Er staan namelijk tafels om te picknicken en u kunt rondlopen in de moestuin van de kooiker.

Eendenkooi
De eendenkooi is in de jaren tachtig gerestaureerd en als echte demonstratiekooi ingericht. Gevangen eenden worden voor wetenschappelijk onderzoek geringd en weer losgelaten. Vanuit de observatiehut bij de kooiplas kunnen de eenden van dichtbij bekeken worden. Bij de ingang van het natuurinformatiecentrum hangt een touch screen waarop u meer kunt lezen over de eendenkooi en de omgeving. Op deze pagina kunt u ook meer lezen over Eendenkooi 't Zand.

Rondleiding
De kooiker organiseert meerdere rondleidingen per jaar en eenmaal per jaar is er een open dag. De bijna vier eeuwen oude eendenkooi is in het voorjaar op z’n mooist. De vegetatie staat dan volop te bloeien en er zijn talloze vogels aanwezig. Er zwemmen veel eenden met donsjongen en de zangvogels laten van zich horen.

Toegankelijkheid
Het centrum ook goed toegankelijk voor gehandicapten. Honden zijn niet toegestaan.

Openinigstijden
Er zijn geen vaste openingstijden.
Op deze pagina kunt u zien wanneer er activiteiten plaatsvinden bij deze eendenkooi.

Contactgegevens
Als u wilt deelnemen aan een excursie, kunt u deze boeken via het telefoonnummer 088 0064455.

 

map

Nearby locations

{poi_auteur}

{comments_poi_viewer}


Sign up to comment on this post.