Mineralogisch Museum Grou

{print_this_page} Schicken Sie diese Seite einem Freund Bookmark and Share
Foto: Mineralogisch Museum Grou

Verscholen tussen de bomen, omgeven door weilanden, bevindt zich halverwege de weg tussen Grou en Warten het Mineralogisch Museum. De grote schuur van een oude boerderij is omgebouwd tot museum. In de voormalige stal is een doolhof van gangetjes aangelegd waarin vitrines een plaatsje hebben gekregen. Op de oude hooizolder zijn zitjes gemaakt, een leszaaltje en zijn regelmatig wisselende exposities aanwezig.

Wat is er te zien?
Vele vitrines zijn gevuld met mineralen met prachtige kleuren en vormen. Bergkristal, amethist, pyriet, zwavel, woestijnrozen, noem maar op. Natuurlijk zijn er ook echte edelstenen zoals diamanten en robijnen. En ook fluorescerende mineralen ontbreken niet! - Enkele andere thema’s: versteend hout, dendrieten, geodes, meteorieten, zwerfstenen … - De veertig vitrines op de begane grond belichten evenveel thema’s. In elke vitrine geeft een korte tekst uitleg over het moois dat te zien is. Bijvoorbeeld over de kleur of de vorm.

Hoe is het ontstaan? Waar wordt het voor gebruikt? Wat is een mineraal eigenlijk, een edelsteen? Hoe versteent hout? - In ons winkeltje is een ruime sortering aanwezig van zowel ruwe mineralen als bewerkte mineralen en sieraden…

Adres
Leechlân 22
9001 ZH Grou
Tel: +31 (0)566 623 636
E-mail: museum@mineralengrou.nl

 

map

Standorte in der Nähe

{comments_poi_viewer}


Melden Sie sich einen Kommentar zu diesem Beitrag.