Klederdracht- en Visserijmuseum

Print this page Email this page to a friend Bookmark and Share

Klederdracht- en Visserijmuseum

In de onmiddellijke nabijheid van het dorpscentrum bevindt zich achter de Noorderkerk het Klederdracht- en Visserijmuseum.
De collectie omvat meer dan 120 poppen, die de historie en tradities uit de klederdracht laten zien, van originele dooppakken tot huwelijksdracht en rouwkleding. Daarnaast worden er zo’‘n 20 modellen tentoongesteld van botters, zowel ‘‘hoekers’’ en ‘‘kulers’’ als schepen voor de staandewandvisserij. Er zijn miniatuuropstellingen van lokale dorpstafereeltjes, zoals een schoolklas, een petroleumhandelaar en ‘‘t visserijbedrijf.

Er is een mooie kamer met vitrines vol gebreide kralentassen, kralenmofjes, zilverwerk, handbeschilderde kraplappen en porselein. Er is een schitterende quilt expositie, veelal gemaakt van authentieke Spakenburgse klederdrachtstoffen.

Er kan ook een afspraak gemaakt worden voor een klederdrachtshow of uitleg.

Meer dan 40 jaar geleden kwamen een aantal vrouwen op het idee om een aantal poppen aan te kleden in de Spakenburgse klederdracht. Er kwam een poppententoonstelling in de zalen achter de Noorderkerk. Al het werk werd door vrijwilligers gedaan en de opbrengsten werden geschonken aan de zending en goede doelen. In de loop der jaren is dit uitgegroeid tot het huidige Klederdracht- en Visserijmuseum

Wij zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur

Meer informatie vindt u op onze website.

Adres:
Kerkstraat 20
Achter de Noorderkerk
Spakenburg
Tel: +31 (0)33-298 4634

map

Nearby locations

{comments_poi_viewer}


Sign up to comment on this post.