Stichting Museum Vaals

Print deze pagina (gebruik Google Chrome) Verstuur deze pagina naar een bekende Bookmark and Share

Stichting Museum Vaals
kunst met verbeelding

Museum Vaals is gevestigd in het mooie heuvelachtige Zuid-Limburg slechts twee kilometer vanaf het drielandenpunt en het hoogste punt van Nederland!
Het museum
Het museum presenteert haar tentoonstellingen in een monumentale kloosterkapel. In deze ‘’kleurrijke kijkdoos’’ wordt de bezoeker overdonderd omringd door bijna 200 heiligenbeelden van 1 meter tot 3,5 meter in combinatie met moderne kunst van bekende kunstenaars. Deze combinatie is uniek en doet menig hart sneller kloppen. Het is echt een ervaring om deze unieke sfeer te proeven.

De reacties van de bezoekers zijn fantastisch te noemen. In eerste instantie een kreet van verbazing en vervolgens ontstaat een plezierige glimlach op het gezicht van de bezoekers. Voor iedere bezoeker heeft het museum informatie over zijn of haar persoonlijke naamheilige.

Museumcafé
Tegenover het museum staat het museumcafé “De Zwarte Madonna”. In deze gelegenheid staat als blikvanger een prachtige bar gemaakt van twee 19-eeuwse altaren. In de sfeervolle ruimte kan men genieten van o.a. een kopje koffie of thee met een lekker stuk vlaai, een lunch, een kloosterbiertje of een uitgebreid borrelgarnituur.

Het kloosterpark
Ook in het park en het bos van het museum zijn heiligenbeelden te bewonderen.

Raadpleeg de website voor onze openingstijden, evenementen en activiteiten.

Adres:
Eschberg 7
6291 NK Vaals
Tel: +31 (0)43 30 600 80
Mob: +31 (0)6 538 14 523
E-mail: info@museumvaals.nl

map

Stopplaatsen in de buurt

Reacties op deze Stopplaats


Meld je aan om hierop te kunnen reageren.