Bataviawerf Lelystad

Print this page Email this page to a friend Bookmark and Share

Bataviawerf Lelystad Altijd al willen weten hoe het voelt om op een VOC schip te staan? Zet dan koers uit naar de Bataviawerf in Lelystad. Hier ligt de authentieke reconstructie van het VOC-schip Batavia uit 1628 en wordt gebouwd aan de replica van het grootste schip uit de 17e eeuw: De 7 Provinciën.

Met het bouwen van levensechte replica’s wordt de geschiedenis uit de Gouden Eeuw weer tot leven gebracht. Sinds enige jaren wordt er door leermeesters, vrijwilligers en re-integranten gebouwd aan De 7 Provinciën. Op de werf en vanaf de steigers kunt u van dichtbij volgen hoe zij dit 17e-eeuwse schip reconstrueren. Dit admiraliteitsschip won vele zeeslagen onder leiding van admiraal Michiel de Ruyter. Breng ook een bezoek aan de tentoonstelling “Michiel de Ruyter & De 7 Provinciën” en verkleed u zich als 17e-eeuwse dame of koopman. In de diverse werkplaatsen op de Bataviawerf komen oude ambachten tot leven! De uitstraling van 17e-eeuwse schepen kwam vooral tot uiting door beeldsnijwerk.

Neem een kijkje in de beeldsnijderij waar het lijkt of ambacht kunst wordt, breng een bezoek aan de tuigerij en ga af op het geklop van hamers op ijzer en de geur van smeedkolenvuur…


Openingstijden
De Bataviawerf is het hele jaar dagelijks geopend van 10.00 uur – 17.00 uur.
Op 25 december en 1 januari is de Bataviawerf gesloten.

Kijk voor de actuele informatie op onze website.

Adres:
Oostvaardersdijk 01-09
8244 PA Lelystad
Tel: +31 (0)320 261 409
Fax: +31 (0)320 261 360
E-mail: info@bataviawerf.nl

 

map

Nearby locations

{comments_poi_viewer}


Sign up to comment on this post.